Eveniment

Căprioară, surprinsă între blocuri în Florești

Fotografia unei căprioare în mijlocul unei parcări betonate, plină cu mașini, a devenit virală pe Facebook. Imaginile a fost postate pe grupul „Trăiesc în Florești – Cluj”.

  • ”Cât alții au simțit cutremurul, a apărut frumusețea aceasta între betoanele noastre! Eroilor. #nu mai veniți la Florești – Cluj că e plin”, a scris autorul.

O altă femeie a spus că pe la ora 21:40 animalul era în fața blocului în care locuiește, pe strada Porii și că a fugit prin spatele blocului. Cel mai probabil, animalul s-a pierdut și era speriat.

Un alt locuitor din Florești a scris: ”Din păcate se construiesc multe clădiri pe lânga păduri și animalele ies peste tot. Nu mai au suficient spațiu si păduri din cauza construcțiilor”.

Căprioare au fost văzute zilele trecute și într-un cartier din Sibiu.

Potrivit specialiștilor, nu este un lucru obișnuit ca ele să se apropie atât de mult de locuințele oamenilor, dar în ultimii ani, animalele sălbatice s-au obișnuit cu zgomotul și prezența oamenilor și vin în zone populate după mâncare.

Pentru ca animalele sălbatice cu care oamenii se intersectează să fie în siguranță, ori invers, este foarte important să nu se interacționeze cu ele sau să fie hrănite.