Rautacisme

Cand primaria tace malc, clujenii rad de Cluj

Publicitatea stradala a trecut, la Cluj, de la bannere la cuburi mici, mari, uriase. Unde e loc, hop, si un cub care prevesteste un concert, un eveniment, o lansare. Cativa tineri din Cluj au ironizat, intr-un filmulet postat pe youtube, toata aceasta publicitate stradala care, mai ales pe timpul verii, umple strazile orasului.

“Descopera comorile din inima Transilvaniei. Cluj-Napoca te asteapta sa te bucuri din plin de viata si de istoria unui oras aparte. Priveste biserica Sfantul Mihail, la kilometrul zero al orasului; vizieaza locul nasterii lui Matei Corvin; admira cladirile istorice pe cel mai mare pietonal al orasului. Traieste istoria Clujului medieval la Bastionul Croitorilor. Relaxeaza-te in Piata Mihai Viteazul, unde istoria si traficul merg mana in mana. Am auzit ca aici era o statuie… Vino la Cluj Napoca. Sa ne vedem cu bine”, spune naratorul, in timp pe imagini ar trebui sa apara obiectivele cele mai importante ale orasului. Doar ca ele nu se vad, din cauza bannerelor care au impanzit orasul.

Ei au reusit, in mai putin de un minut, sa ironizeze cum nu se putea mai bine haosul publicitar de pe strazile Clujului. Pentru ca, daca Primaria nu poate sa controleze ilegalitatile publicitare, macar sa radem de ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *