Din oras

Cantareata Maria Nazionale este si actrita premiata la Cannes, dar si gospodina pasionata

Artista napoletana care si-a cucerit  publicul imbinand cu o voce fermecatoare traditia folkului cu sunetele contemporane moderne, cu piese ca „Ciao, ciao” sau „Storie Piccerelle” a avut succes si in calitate de actrita. Rolul Mariei din filmul Gomorra i-a adus marele premiu de la Cannes. In viata de toata zilele, Maria Nationale este insa o mare iubitoare de animale si o excelenta bucatareasa.

Maria Nazionale este artista napoletana cu o voce superba si care are abilitatea rara de a combina traditia muzicii folk cu sunetele contemporane moderne. Pe parcursul carierei ei, a colaborat cu nume sonore din industria muzicala, precum Nino D’Angelo, Michael Bolton, Mario Merola, Tullio de Piscopo sau Nuccia Fumo.

Pe langa cariera muzicala, Maria Nazionale este si actrita. In 2008, se lanseaza filmul „Gomorra” avand-o pe Maria ca si personaj principal. In acelasi an, filmul participa si castiga marele premiu la Festivalul de Film de la Cannes si ii aduce protagonistei o nominalizare la premiile David de Donatello (echivalentul italian al trofeelor Oscar) pentru cea mai buna actrita. Mai mult, in anul 2014, Maria Nazionale primeste premiul Salvatore Di Giacomo (autorul unora dintre cele mai celebre cantece napoletane clasice ramase in istorie), devenind Ambasadoare a Artelor si Culturii Napoletane in lume.

„In viata de zi cu zi, Maria Nazionale este o femeie simpla, care iubeste animalele si care adora sa gateasca. Are 5 caini si 2 pisici si este o bucatareasa exceptionala. Locuieste intr-o casa oarecum izolata in afara orasului Napoli si iubeste sa isi petreaca serile friguroase de iarna in fata semineului si sa savureze un pahar de vin in compania prietenilor”, declara manager-ul artistei.

Cantareata va canta in curand pentru prima data in Romania. Concertul de la Cluj va avea loc duminica, 5 octombrie, la Sala Sporturilor  “Horia Demian”, iar cel din Bucuresti in 2 octombrie la Sala Radio. Biletele pot fi achizitionate online de pe www.eventim.ro si in reteaua Eventim.

Foto:musicanapoli.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *