In vizor

Campanie umanitara: De Craciun vor primi o casa adevarata

Povestea barbatului bolnav de epilepsie, care traieste intr-o baraca de la marginea Gilaului, un container de fier caruia copiii sai ii spun “casa”, incepe sa contureze un final fericit. Inainte de Craciun, autoritatile locale din comuna promit ca ii vor da omului un teren pe care il vor ajuta sa-si ridice o casa.

“Esti om pana oasele incep sa-ti scartaie de tristete”, spune Gyorgi Rozsa,  care se lupta sa le ofere o viata decenta celor doi copii ai sai. Pentru ei,  acasa inseamna o baraca de fier in care li s-a permis sa locuiasca atat timp cat se vor ingriji de utilajele cu care aceasta se invecineaza. Povestea familiei, prezentata pe larg de Look TV, a ajuns, intr-un final, si la urechile si inimile autoritatilor locale.

Dumitru Sfarlea , primarul comunei Gilau, a declarat pentru Ziar de Cluj ca, inainte de sarbatoarea Craciunului, Consiliul Local le va acorda acestora un teren de 300 de metri patrati pe care ii va ajuta sa-si ridice o locuinta.

“La urmatoarea sedinta, vom face tot posibilul sa le dam un petec de pamant. Nu au nevoie de mult, e vorba de un teren pe care sa-si poata construi o casa. Cu ajutorul unor fundatii, o sa incercam sa le strangem si banutii necesari pentru ridicarea ei. Deocamdata stau intr-un container, i-a lasat un constructor acolo si pazesc si utilajele”, a declarat Dumitru Sfarlea.

Si Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj, se va implica in cazul de la Gilau. Acesta promite ca familia se va muta in casa noua in toamna anului viitor.

“Voi sta foarte aproape de acest caz. Prin prezenta mea, ca presedinte de CJ, sper sa atragem cat mai multe fonduri. Daca lucrurile merg bine, speram ca pana in toamna sa fie gata constructia”, a spus acesta.

Spectacol caritabil pentru familia Rozsa

Clujenii care vor sa contribuie la happy-ending-ul povestii de la Gilau sunt invitati, in data de 19 decembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, sa fie alaturi de Aurel Tamas si invitatii sai, in cadrul unui spectacol caritabil.

Intrarea la spectacol se va face pe baza de bilete, care costa 20 de lei. In cadrul evenimentului se pot dona bani pentru familia Rozsa. Toti banii stransi vor ajunge la familia care spera la un Craciun fericit, ultimul din baraca de fier.

Biltele se gasesc la Agentia de Bilete a Casei de Cultura a Studentilor.

sursa foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *