Cooltura

Calling Memphis = cinci tineri și-un vis. O poveste cu și despre rock’n’roll à la Cluj

Patru băieți și o fată, toți din Cluj, s-au apucat serios de treabă și în mai puțin de un an au pus bazele unei formații cu un sound aparte, altfel decât ceea ce este acum pe piața muzicală.

Calling Memphis, o formație “proaspătă” din Cluj, ne arată că rock’n’roll-ul nu va muri niciodată. Aflați cum s-a născut o nouă trupă și care este povestea celor cinci rockeri.

La mijlocul distanței dintre o benzinărie de pe strada București și o corporație cu sediul în Piața Mihai Viteazul este o stradă înfundată. Pe o poartă veche de lemn aflată la numărul 12 ies, pe rând, doi IT-iști, un pizzar, un licențiat în fotografie și o asistentă de marketing. E trecut de ora 22.00, iar tinerii cu instrumente muzicale în spate merg agale pe mijlocul străzilor rar circulate de mașini. Tocmai au ieșit de la repetiții cu trupa. Deși a fost o zi lungă, totul a ieșit bine așa că grupul se îndreaptă spre o terasă.

Attila Donca (30 de ani), unul dintre cei doi IT-iști, este cel care a venit cu ideea înființării Calling Memphis. A vorbit cu Peter Urszuj și Norbert Boros, pe atunci colegii lui dintr-o altă trupă (The Backtrackers), au fost toți pe aceeași lungime de undă, așa că au pus bazele unei noi trupe de rock’n’roll: Calling Memphis.

Tobarul și fata roșcată

Următorul venit în trupă a fost Ove (Ovidiu Crișan) pe care l-au remarcat la un concert. Pasiunea cu care lovea cu bețele de tobe și stilul nonconformist au fost cartea de vizită a lui Ove, motiv pentru care băieții l-au dorit în trupă.

Pe Teodora Neagu, fata cu părul lung și roșcat, băieții o cunoșteau din colaborări anterioare: „Pe Teo(dora) am întâlnit-o prima dată la un spectacol de karaoke. A fost o perioadă în care am avut concerte în aceleași locuri așa că știam fiecare potențialul celuilalt. Când am început Calling Memphis am primit o recomandare pentru ea și din partea lui Ove”, spune Attila.

Sunt în formula actuală de la începutul anului 2016. Deși fiecare are un un job care îi consumă timpul, grupul se întâlnește de două ori pe săptămână pentru repetiții. Deseori se adună acasă la Attila și dincolo de repetiții, discută și se distrează ca o gașcă de prieteni, fiecare cu obiceiurile și tabieturile lui, ca de exemplu obiceiul lui Ove de a bea Coca-Cola cu… lapte.

Aproape un an de activitate și patru show-uri pe scenele clujene

După nenumărate ore de repetiții și muncă a sosit și momentul să iasă la lumină, pe scenă. Primul concert l-au avut pe scena festivalului “We are rocking the city” în Cluj, în această toamnă. S-au comportat ca niște profesioniști adevărați. Au ajuns la locația concertului cu o oră mai devreme, ca să facă probele de sunet și să fie siguri că totul va merge ca uns. Toți cinci au urcat pe scenă pentru prima piesă, mai puțin Atilla, al cărui rol a început abia la cea de-a doua piesă. Meticulos, ca de obicei, s-a retras într-un colț pentru a putea fi singur. Clipa de liniște a dispărut, numele lui s-a auzit în boxe, cinci trepte le-a urcat pe nerăsuflate și Atilla era pe scenă. Cele 45 de minute pe scenă au trecut ca o clipă. Prieteni, rude și necunoscuți i-au aplaudat pe cei cinci tineri care au crezut în șansa lor. De atunci au trecut aproape două luni, au mai avut alte două concerte, iar acum Atilla, Norbert, Ove, Peter și Teo plănuiesc al patrulea concert.

 

Cine sunt Calling Memphis

Attila Donca (30 de ani) este cel care a venit cu ideea înființării Calling Memphis și lucrează în IT.

„Ove” sau Ovidiu Crișan s-a născut în Mediaș iar acum lucrează ca pizzar. Îi place mult serialul Sons of Anarchy, iar de curând a început să predea lecții de tobe acasă. Locuiește cu prietena lui într-o garsonieră tapetată cu postere și amintiri rock.

Norbert Boros e din Zalău, unde a absolvit Liceul Pedagogic ,,Gheorghe Șincai” la specializarea filologie. A venit la Cluj și a absolvit anul acesta studiile de licență în fotografie la Universitatea de Artă și Design. Chitarist și solist la trupa Calling Memphis, chitarist vocal la Blues Brothers și chitarist la The Back Trackers, Norbert spune că muzica pentru el este singurul mod prin care își câștigă existența. Nu are artiști model, preferă fără doar și poate să fie original.

Peter Urszuj are 27 de ani, este clujean și lucrează în IT. Cântă la chitară bass în trupa Calling Memphis și The Backtrackers. A primit prima chitară acum trei ani, de Crăciun, de la părinți. Primele lecții de bass le-a luat chiar de la tatăl lui, iar apoi a continuat să învețe de pe internet.   

Prezența feminină, Teodora Neagu lucrează pentru departamentul de marketing a unei firme de cosmetice. Este solistă și chitaristă pentru Calling Memphis, povestind amuzată că a primit patru de da când a intrat în echipă. Prima chitară  a fost tot un cadou de la părinți, în 2007: „Am avut balul bobocilor de liceu în Sibiu și a doua a zi mi s-a pus pata foarte tare că vreau să îmi cumpăr chitară. Tata mi-a dat bani și am venit în Cluj să mi-o iau. Pe atunci nu știam că o să mă mut în Cluj. Tata cântă la orgă și acordeon și de aceea cred că a fost încântat că mă apucă în sfârșit microbul ăsta numit muzică”, povestește Teodora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *