De cartier

Calitatea ruginită a vieții din parcurile de joacă pentru copii

 «Cea mai înaltă calitate a vieții» este mâncată de rugină și delăsare chiar în spațiile dedicate copiilor. Locurile de joacă din cartierele Clujului duhnesc a delăsare. În vreme ce  «calitatea vieții» din creșe este proiectată în viitor, spațiile de joacă e x i s t e n t e sunt prea puțin întreținute și îngrijite, chiar dacă autoritățile au alocat sume consistente firmelor specializate pentru menținerea și îmbunătățirea parcurilor dedicate celor mici.

Realitatea din teren rămâne neschimbată cu anii, iar mentenanța acestor zone verzi lasă de dorit chiar în Clujul eco-green.

CITEȘTE ȘI: Dupex mai câștigă un contract cu Primăria Cluj-Napoca. Firma din Sebeș va primi 4 milioane lei pentru piese de schimb pentru aparatele de joacă pentru copii

Un asemenea parc de joacă pentru copii se regăsește în cartierul dichisit Gheorgheni.

Parcul de joacă Brâncuși ciupercă.

Spațiul de joacă a rămas neschimbat din 2020

Și atunci, ca și acum, «calitatea vieții» era clamată online și proiectată în viitor.

În teren, «calitatea vieții» e cam ruginită.

„Echipamentele de joacă respectă normele europene” – se arată în Regulamentul de utilizare amplasat în spațiul pentru copii

Cu un Consiliu local preocupat de alocarea de noi fonduri pentru educație, dar și cu construcția de noi creșe (viitoare), spațiile verzi și parcurile de joacă dedicate copiilor nu par să mai trezească interesul aleșilor clujeni.

Cu un preț mediu de 2500 €/mp pentru locuințe și pretenții digitale virtuale, Clujul rămâne codaș la întreținerea spațiului public și a spațiilor amenajate pentru copii. Realitatea din teren și «calitatea vieții» nu pușcă…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *