Politica

Calendarul alegerilor locale 2020: când aflăm candidații și când începe campania electorală

Președintele Klaus Iohannis a  promulgat Legea nr. 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, astfel că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a stabilit calendarul pentru depunerea candidaturilor, dar și data în care va demara campania electorală.

Prin Legea nr. 135/2020, a fost stabilită data de 27 septembrie 2020 ca dată a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale. În cazul unui nou tur de scrutin, acesta are loc la două săptămâni de la primul tur, respectiv în data de 11 octombrie 2020.

De la data de 20 iulie 2020, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi pot demara acţiunile de colectare a listelor de susţinători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al municipiului Bucureşti.

Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august, iar perioada de depunere a candidaturilor este 7 – 18 august.

Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia în data de 26 septembrie, ora 07.00.

USR susține necesitatea amânării alegerilor afirmând că o astfel de decizie ar fi o dovadă de responsabilitate în contextul epidemiologic actual. Deputatul Emanuel Ungureanu, candidat la Primăria Cluj-Napoca a declarat ieri pentru Ziar de Cluj că va fi aproape imposibil să fie organizată campania electorală cu 1000 de noi cazuri de COVID în fiecare zi.

Citește și:

Deputatul Emanuel Ungureanu, candidat la Primăria Cluj-Napoca, susține amânarea alegerilor: ”Cum să faci campanie electorală cu 1000 de infectări pe zi?”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *