Sanatate

Epidemiologul Molnar Geza, despre reducerea cazurilor de coronavirus: „Dacă introducem abuziv carantinări și izolări, tot acolo vom ajunge și cu carantină și fără…”

Epidemiologul clujean Molnar Geza consideră că măsurile luate de autorități prin introducerea de noi legi privind carantina și izolarea sunt de prisos, iar aceasta întrucât conform calculelor efectuate de medicul clujean, trendul în cazul numărului de infectări cu noul coronavirus urmează să intre pe o linie descendentă într-un interval scurt, după încă două săptămâni. 

În plus, epidemiologul clujean apreciază că spre finalul anului numărul de noi înfecții va fi într-o continuă scădere:

„Am făcut trendul.

La prima și a doua ascensiune, diferența este de 1,8%. 

Adică asistăm la același fenomen, mi-am permis să afirm că și acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf și peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. 

Dar, dacă introducem abuziv carantinări și izolari, tot acolo vom ajunge și cu carantină și fără carantină. 

Și cu izolare și fără izolare obligatorie”, a declarat Molnar Geza, conferențiar universitar doctor, membru al Institutului Național de Sănătate Publică și al Societății Române de Microbiologie, într-o intervenție la un post de televiziune.

Recent, epidemiologul clujean aprecia izolarea ca pe o măsură absolut necesară în cazul unei infecții virale, precum este noul tip de coronavirus, dar contestă măsurile abuzive de introducere a carantinei.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *