In vizor

Caii lăsați să se plimbe liberi prin Florești vor deveni amintire. Poliția animalelor, înființată în cadrul Poliției Locale Florești

Locuitorii din Florești au trebuit timp de ani de zile să se adapteze faptului că s-au mutat la sat și să învețe să trăiască alături de animalele lăsate libere de stăpânii lor, în special cai. Au fost făcute zeci de plângeri de către floreștenii nemulțumiți că le sunt zgîriate mașinile sau le este distrus spațiul verde. 

O nouă administrație vine cu promisiuni noi. Primarul Pivariu dă asigurări că astfel de situații nu vor mai exista la nivelul comunei. Acesta a solicitat înființarea unui compartiment special în cadrul Poliției Locale ce va avea atribuții de sancționare a posesorilor de animale.

”Vom înființa un copmartiment în cadrul Poliției Locale care să aibă ca și responsabilitate sancționarea oricărui abuz care se face asupra animalelor. Acest compartiment va avea un număr de telefon dedicat și o adresă de email, astfel încât orice floreștean care este mator la un astfel de eveniment să poată să sune și să dea detalii. În această săptămână, Poliția Locală a amendat o persoană care a abandonat trei puiuți de cățel. Astfel de acțiuni nu mai au loc în comunitatea noastră. Se va face un recensământ al animalelor cu sau fără stăpân până în 22 decembrie. Vom lansa o campanie de informare pentru combaterea abandonului animalelor precum și responsabilizarea posesorilor de animale privind obligațiile pe care le au atunci când dețin un animal. Vom cuprinde sumele pentru construirea unui adăpost modern pentru animale”, a declarat Pivariu.

Solicitările locuitorilor din Florești nu vizează, așa cum ai crede, câinii fără stăpân ci caii. Aceștia își manifestă încrederea că prorpietarii cailor vor fi sancționați astfel încât să nu își mai lase animalele libere să se plimbe prin comună.

Super vesti! Sper ca nu vom mai vedea nici caii lasati priponiti cu zilele, in ploaie sau ninsoare, in frig sau caldura excesiva. Au dreptul la o viata mai buna si la stapani mai blanzi si mai iubitori. Dupa cum sper sa nu ii mai vad nici in fata masinii, in plina noapte. Succes!

Si cu caii si ciurda de vaci care ne distrug spatiile verzi private cum rezolvam?spatiile sunt amenajate si intretinute din bugetul comun de propietari nicidecum din bugetul primariei deci……ce spuneti?

Poftim strada Lacului caii se plimba ca la ei acasă plus mai stau și în ploaie toată ziua și noaptea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *