Vocea ta

Buscat, Cluj. Zăpadă multă, minte puțină: „Dă-l naibii de covid. Doar nu a urcat el sus pe munte, nu?”

„Buscat. Zăpadă multă. Instalații oprite, dar pârtia plină de oameni. Distanțare, aer liber. Ok până aici.

Cobor la mașină. Am parcat lângă un fel de apreski (un bar-cafenea).

Ce sa vezi înăuntru. Surpriză când mă uit pe geam…

Oamenii se încălzesc liniștiți la masă, beau o berica, un ceiuț. Ca-n vremurile bune…

Dă-l naibii de covid. Doar nu a urcat el sus pe munte, nu?

Incredibil. Peste o săptămână apar în statistici și habar nu au de unde l-au pescuit…”, a postat Ciprian Șoleriu pe pagina sa de Facebook, duminică, 13 decembrie.

Pe site-ul buscat.ro, toate cele 6 pârtii apar ca fiind închise.

„La aproximativ o oră distanță de Cluj-Napoca se află locul perfect pentru o scurtă escapadă din oraș în mijlocul naturii. Buscat Ski Resort te așteaptă cu cele mai tari oferte, șase pârtii pregătite de distracție, sistem babylift și telescaun la capacitate dublă.

Vârful Buscat are o înălțime de 1676 m și este situat la 60 de km de Cluj-Napoca și aproximativ 100 km de Alba Iulia, Târgu Mureș și Zalău și la 3 km de stațiunea Băișoara”, se explică însă în descrierea de pe site-ul buscat.ro.

„….și când veți vrea să faceți o pauză, să beți un pahar de vin fiert, să mâncați ceva sau să stați cu prietenii la o vorbă, vă invităm la Apre-ski sau la Cabana Lupilor, situată la baza pârtiei”, mai putem citi pe pagina de Facebook Buscat Resort – Baisoara.

Condițiile perfecte, așadar, pentru o ieșire în natură la un covid sănătos! Poate că autoritățile ar trebui să controleze și focarele de infecție din zonele în care clujenii se retrag în aceste zile frumoase de iarnă pentru a petrece ca în zilele bune – cabanele din zonele montane, mai ales, sunt pline de petrecăreți, care se întorc în oraș, după un weekend plin de socializare, încărcați cu energie pozitivă, unii pozitivi și cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *