Din oras

CA ŞI CUM N-AR FI ŞTIUT CARE E SITUAŢIA, Conducerea Spitalului de Copii din Cluj-Napoca anunţă anchetă internă după ce o mamă a primit un mic dejun în bătaie de joc

Priviţi cu atenţie fotografia de mai jos:

 

Nu este prima de acest gen pe care reţelele de socializare şi mass media au făcut-o publică şi care ne arată nepăsarea conducerilor numite politic (în marea lor majoritate) la conducerea spitalelor clujene.

După ce această fotografie s-a viraşizat ieri, azi au catadicsit şi cei de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca să dea asigurări publice că ei achiziţionează „materii prime de cea mai bună calitate”. E fain la Cluj: o femeie internată la Pediatrie 1 a primit la micul dejun o felie de cașcaval și un o porție de pateu.

Într-o comunicare trimisă mass media, conducerea Spitalului de Copii din Cluj-Napoca (aflat lunar în centrul câte unui scandal), afirmă că:

„La nivelul spitalului se achiziționează materii prime de cea mai bună calitate. S-a demarat o anchetă internă care să stabilească cauzele care au dus, la cazul în speță, la servirea unui mic dejun inconsistent cantitativ”.

Şi dă-i şi luptă cu „normativul”: „Conform Ordinului nr 1.488 din 31 mai 2022, pentru stabilirea cuantumului alocației de hrană în unitățile sanitare publice, alocația de hrană/pacient internat  (adult, copil, lăuze)/zi, în orice spital, este de 22 de lei (excepție 5 categorii de boli care au alocația de 33 de lei).”

Vestea bună este că s-a alcătuit o „comiţie” şi că aceasta „va ancheta”.

V-a ancheta nimicul. Mai bine ar adresa petiţii Guvernului să remedieze norma de hrană pentru bolnavi. Deţşinuţii sunt mai bine trataţi în România!