Editorial

BORFAŞII VOR DECORAŢIE

Primarul General al Capitalei, Nicusor Dan, tocmai ce a dezvăluit că în anul 2020 s-au cheltuit 5 milioane de lei pe o campanie publicitară a Administraţiei Municipale pentru Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, pentru a se semna o singură convenţie pentru un imobil pe care să-l reabiliteze.

Cinci milioane de lei pentru o semnătură!

Că apare ministrul “digitalizării”, Ciprian Teleman, cu năstruşnica idee ca firmele care fac afaceri cu statul, cu precădere contractorii Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, să devină nici mai mult, nici mai puţin, decât “mărci de prestigiu” – la fel cum se întâmplă (face el analogia) cu companiile care lucrează cu Casa Regală a României.

Adică şmecheraşii sistemului de cumetrie abonaţi la banul public (doar că au rudele şi relaţionările necesare încuibate unde trebuie), devin şi “mărci de prestigiu”?!

Cum ar fi să-i “digitalizăm” ministrului un deget mijlociu în sus, ca premiu pentru nesimţire şi neobrăzare? Nu ne sunt îndeajuns toate ţiitoarele (indiferent de sex), toate pilele, cunoştinţele şi relaţiile lor pe care le plătim încuibate în banul public, mai trebuie să le şi recunoaştem “prestigiul” de “marcă”? Borfaşii vor şi decoraţie pentru cei care ştiu să ne facă la buzunare!

Dar ia să vedem cum se justifică, pe Facebook, ministrul, pentru năstruşnica idee (citez): „În campania electorală, când nu eram atât de vizibil ca acum, am vorbit despre achizițiile publice și anatema pe care de multe ori o capătă firmele care „fac afaceri cu statul”. Un obiectiv, pentru care voi face tot ce ține de mine, este ca devenind contractor al MCID să aducă acelei firme o marcă de prestigiu. Așa cum este aceea de furnizor al Casei Regale. O marcă de calitate și responsabilitate”.

Adică vorbim despre ticăloşenie cu premeditare: pupă ministrul acolo unde dezvăluie mass media încrengătura mafiotă de caracatiţe, rechini şi ţepari ai banului public şi dă şi “cocoraţie”!

Furnizorii Casei Regale a României sunt furnizori aleşi pe sprânceană, cu rezultate notabile puse în valoare în ani de zile de muncă CINSTITĂ (cuvânt necunoscut abonaţilor la banul public), mai ales în calitatea produselor şi onorarea comenzilor. Nu sunt firme de clientelă politică ca cele pe care acest ministru #UniţiSalivaţionist vrea să le înşurubeze în bugetul ministerului, ca “furnizori” ai statului de cumetrie.

#Uniţi_Salivăm_pe_Bugetul_Public, carevasăzică. Cum vă ziceam: “oameni noi”, dar cu năravuri extrem de vechi. De lupi paznici la stână.

Ia să vedem cam cum ne putem procopsi chiar cu firma minstrului încuibată ca “marcă de prestigiu” prin vreun buget al vreunui minister. Ministrul deținea Firma Accountess Profile SRL, dar a mascat-o în tutela soţiei, Mihaela Teleman. Ca să nu “conflict de interese”, bănuiesc. Doar că firma a lucrat ca mandatar financiar pentru #Uniţi_Salivăm_România la alegerile locale, iar soția ministrului a fost ea însăși mandatarul financiar pentru PLUS-ul alianţei la alegerile europarlamentare, potrivit documentelor Autorității Electorale Permanente. Cei doi soți “de prestigiu” au încasat anul trecut dividende în valoare de aproape 540.000 de lei de la această firmă.

Normal că încârlândeala aceasta “de prestigiu” pe banii decontaţi din buzunarele prostoilor de contribuabili de către Autoritatea Electorală Permanentă nu este considerată de către Ciprian Teleman ca fiind conflict de interese. Este doar “marcă”. Este “de prestigiu” ca firma preşedintelui PLUS Ilfov să fie mandatara financiară a partenerului de alianţă USR şi “de marcă” ca soţia aceluiaşi preşedinte să fie mandatar financiar pentru propriul partid.

Până să devină ministrul “Digitalizării” în această tristă guvernare Cîţu, Ciprian Teleman a câștigat bani din cursuri de coaching, mentoring și inteligență emoțională pentru companii. Deci are voce şi talent pentru tot ce înseamnă cercetare, inovare şi digitalizare în România. E aceeaşi Românie în care Educaţia este dată pe mâna profesorilor de numerologie, Cabală, Astrologie şamd – să scoată argintul viu din elevi şi să le dezlege cununiile.

Ia să mai “digitalizăm” o dată un deget mijlociu în sus pentru aceşti neisprăviţi înşurubaţi în Guvernarea României!

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *