Editorial

„OAMENII LEGII”, CEA MAI TARE PORECLĂ

Dacă Poliția Română mai petrece și cu interlopii, de ce n-ar petrece și cu virusul? Nu e și virusul un mic interlop biologic? Dacă fraierii n-au voie în restaurante și baruri, de ce n-ar avea șefii din poliție? Nu suntem cumva egali în fața legii? Unii mai egali decât alții.

Citez de pe digi24.ro: „Polițiștii și jandarmii din Capitală au depistat un grup de 27 de persoane aflate vineri seara la un restaurant din Centrul Vechi. Printre ele se afla și adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, dar și cineva care ar fi trebuit să fie în carantină, în Călărași.”

Domnul Gavriș era, întâmplător, și coordonator al activităților privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, de la nivelul Poliției București. Zic era, pentru că a fost înlocuit din această funcție, după ce s-a descoperit că lupta cu pandemia din interiorul restaurantului, cum s-a exprimat foarte poetic Ministrul Internelor, Lucian Bode.

Alături de domnul Gavriș, în restaurantul din Centrul Vechi erau, se pare, și mai mulți procurori. Deci, doar lume bună în lupta cu virusul. Cine, dacă nu „oamenii legii”, să ne apere mai bine de dușmanul invizibil? Sigur erau acolo ca să „adune probe” pentru cruciada statului român împotriva pandemiei. Probe de mâncare și băutură, dar, totuși, probe.

Vă dați seama ce discuții au băieții ăștia grei între ei: „Băi, nu-mi vine să cred că fraierii de cetățeni chiar respectă legea și nu ies la șprițuri prin oraș! Hahaha!” Sigur, unii cetățeni mai micționează pe lege, dar ce să le zici, când ditai polițiștii și procurorii dau petrecere de Covid?

Partea și mai simpatică e că „oamenii legii” petreceau împreună cu o persoană care trebuia să fie în carantină, în Călărași. Ce poate fi mai frumos de atât? Nu, serios, s-a închis ghișeul cu românisme, nu se poate da nimic mai tare.

Domnul ofițer de poliție a luat și o amendă de 2.000 de lei, dar asta contează mai puțin. Amenda pe care ar merita-o nu există, din păcate. Într-o Românie ideală, un asemenea gest de sfidare a legii din partea cuiva care trebuie să aplice legea, ar trebui amendat cu decăderea din drepturile morale cetățenești.

Un ofițer de poliție care încalcă legea nu ar mai trebui să aibă dreptul de a ocupa o funcție cu grad mare de moralitate. Dacă tu, care ar trebui să fii un reper în societate, ai picat testul moralității, ce credibilitate mai ai? Cum mai poți fi luat în serios când vii și ne explici despre rigori, despre integritate, despre onoare, când chiar tu le-ai ignorat? Dar stați liniștiți, domnul Gavriș a rămas adjunct în Poliția Capitalei, se va face o anchetă, va primi o mustrare, iar viața își va urma cursul.

Dar povestea nu se termină aici. Șeful poliției din Centrul Vechi a denunțat un filaj ilegal, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul București a criticat difuzarea de imagini „cu conținut selectiv” de la acțiunea poliției.

Citez de pe g4media.ro: „În același timp, ministrul Lucian Bode a spus că va cere Poliției române să clarifice cum au ajuns imaginile cu Radu Gavriș în spațiul public, cu toate datele de identificare. „O să mă lămuresc și în legătură cu acuzațiile aduse de șeful Poliției Centrul Vechi”, a spus Bode, după ce Cristian Ghica, șeful Secției de poliție din Centrul Vechi, a declarat că Gavriș ar fi victima unui filaj ilegal făcut de DIPI (serviciul secret al Poliției).”

Carevasăzică, problema nu e că adjunctul Poliției Capitalei și niște procurori sfidau legea petrecând într-un restaurant, ci că au fost prinși! Auzi, bă, filaj ilegal, imagini cu conținut selectiv, de parcă orice om care trecea pe acolo nu putea filma cu telefonul paranghelia. Fascinant cum se acoperă ăștia între ei și ne iau de proști, băgându-ne pe gât gargară instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *