Justitie

Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare

Scris de 532

Curtea de Apel Cluj a amânat pentru luna mai judecarea recursului Ministrului de Interne, Lucian Bode, în procesul cu Universitatea Babeș-Bolyai, care a declarat lucrarea sa de doctorat ca fiind “profund viciată”.

Lucian Bode a înaintat recurs după ce Tribunalul Sălaj i-a respins cererea de anulare a hotărârii Comisiei de Etică a Universității „Babeș-Bolyai”, care a concluzionat că teza sa de doctorat ar fi „profund viciată”.

Curtea de Apel Cluj a judecat, miercuri, recursul depus în luna ianuarie. Instanța a decis amânarea cauzei pentru a permite soluționarea unei cereri de recuzare. Un nou termen a fost fixat pentru data de 5 mai.

Solutia pe scurt: Amână soluţionarea recursului la data de 03.05.2023, ora 9:00, sala 146, în vederea soluţionării cererii de recuzare.

Ministrul Lucian Bode e acuzat că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat și că ar fi obținut titlul de doctor la UBB pe nedrept. În acest caz, comisia de etică a universității a hotărât, după analiza lucrării, că teza ministrului este „profund viciată”.

Jurnalista Emilia Șercan a fost cea care a sesizat că lucrarea ministrului Bode ar fi plagiată. Aceasta a analizat întreaga teză și a constatat că ar exista „forme rudimentare de plagiat, adică plagiatul de tip copy-paste”, a explicat aceasta într-un interviu acordat Euronews.

De asemenea, Comisia de etică a UBB a analizat lucrarea și a ajuns la concluzia că există abateri de la normele de citare. Conform Hotărârii nr. 10/13.12.2022 emisă de comisie, ministrul Lucian Bode ar fi plagiat prin preluare de text. Ar fi tradus din engleză în română paragrafe întregi și le-ar fi scris cuvânt cu cuvânt, fără să citeze corect sursele.

În 17 ianuarie, Tribunalul Sălaj respingerea cererea ministrului Bode de suspendare a hotărârii Comisiei de etică a UBB.

Soluția pe scurt: Respinge ca nefondată cererea de supendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul U.B.-B. formulată de reclamantul B. L. N. în contradictoriu cu pârâta U. B.-B.. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Sălaj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 17.01.2023.ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 13 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 15 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 15 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 16 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 16 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 17 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 17 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 18 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 19 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 20 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 20 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE