In vizor

Boc vrea să facă publice numele administratorilor de bloc care refuză să monteze dispozitivele cu dezinfectanți în locul Primăriei

Ziar de Cluj semnala nemulțumirea unor administratori de bloc din Cluj-Napoca față de decizia Primăria de a le pasa lor responsabilitatea montării dispozitivelor cu dezinfectanți. Potrivit Ordonanței militare, administrația locală are responsabilitatea să și monteze aceste dispozitive nu doar să le livreze asociațiilor de proprietari. Acum Boc a anunțat că va face public numele administratorilor de bloc care au refuzat să monteze aceste dispozitive. 

Citește și:

Boc pasează către asociațiile de proprietari montarea aparatelor cu dezinfectanți

În ciuda faptului că era responsabilitatea Primăriei să monteze aceste dispozitive, Boc are de gând să îi supună judecății publice pe acei administratori care au refuzat să preia această sarcină. Primăria și-a asumat că va monta aceste dispozitive acolo unde administratorii nu vor să se ocupe. Iată deci, că se poate să se ocupe Primăria și de montarea lor, doar că e mai ușor să pasezi responsabilitatea.

”Toate blocurile vor primi astfel de dispozitive cu dezinfectanți și este o colaborare bună cu administratorii de bloc. Unii dintre ei sună la Primărie și vin ei și le ridică. Sunt câțiva administratori care spun că nu îi interesează, dar o sa facem public aceste nume, să știe câți sunt dintre aceștia care nu vor. Ei spun că nu îi interesează chestiunea aceasta, ei spun că e recomandare și ei nu fac. Le-am transmis că au o responsabilitate față de cetățenii care i-au ales să monteze aceste dispozitive. Noi le vom duce și le vom monta și acolo unde nu găsim sprijin, vom merge mai departe și pe altă modalitate. În acest moment sunt distribuite 1487 de dispozitive și activitatea continuă în fiecare zi. Unele scări au mai multe dispozitive, în scările cu 8 etaje vor fi montate două dispozitive. Noi punem dispozitivul umplut și apoi fiecare asociație de proprietari, în funcție de cât de responsabili și de gospodari sunt își continuă activitatea de umplere”, potrivit lui Boc.

Decizia Primăriei de a da administratorilor sarcina să monteze aceste dispozitive poate crea și situații neplăcute. De exemplu, potrivit unei sesizări făcute de un clujean, la blocul din Europa în care el locuiește, dezinfectantul a fost preluat de un chiriaș, care s-a dat drept administrator și evident că acesta nu a ajuns să fie montat în scara blocului. 

”La adresa din zona Europa cartierul Zorilor ati trimis dezinfectati prin cei 2 băieți care au venit cu o dubă.L-au predat unui individ de la parter, chiriaș, care s-a dat administrator sau președinte, sau poate prim ministru? Ala le-a vândut, nu s a instalat nimic la intrare. Cine i a trimis din primărie pe băieți la borfasu asta de la parter? De ce nu a-ti instalat voi sau firma dozatoarele? La acest bloc nu locuieste nici un aďministrator,nu exista asociatie de proprietari,nici de chiriasi,nici de locatari,nu exista legal presedinte de bloc,trebuia montat de cine a adus marfa nu dat aiurea la borfasi”, semnalează un clujean. 

Astfel de situații puteau fi foarte ușor evitate dacă Primăria își făcea treba până la capăt și asigura montarea acestor dispozitive cu dezinfectanți în fiecare scară de bloc. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *