In vizor

Boc vrea să facă publice numele administratorilor de bloc care refuză să monteze dispozitivele cu dezinfectanți în locul Primăriei

Scris de 844

Ziar de Cluj semnala nemulțumirea unor administratori de bloc din Cluj-Napoca față de decizia Primăria de a le pasa lor responsabilitatea montării dispozitivelor cu dezinfectanți. Potrivit Ordonanței militare, administrația locală are responsabilitatea să și monteze aceste dispozitive nu doar să le livreze asociațiilor de proprietari. Acum Boc a anunțat că va face public numele administratorilor de bloc care au refuzat să monteze aceste dispozitive. 

Citește și:

Boc pasează către asociațiile de proprietari montarea aparatelor cu dezinfectanți

În ciuda faptului că era responsabilitatea Primăriei să monteze aceste dispozitive, Boc are de gând să îi supună judecății publice pe acei administratori care au refuzat să preia această sarcină. Primăria și-a asumat că va monta aceste dispozitive acolo unde administratorii nu vor să se ocupe. Iată deci, că se poate să se ocupe Primăria și de montarea lor, doar că e mai ușor să pasezi responsabilitatea.

”Toate blocurile vor primi astfel de dispozitive cu dezinfectanți și este o colaborare bună cu administratorii de bloc. Unii dintre ei sună la Primărie și vin ei și le ridică. Sunt câțiva administratori care spun că nu îi interesează, dar o sa facem public aceste nume, să știe câți sunt dintre aceștia care nu vor. Ei spun că nu îi interesează chestiunea aceasta, ei spun că e recomandare și ei nu fac. Le-am transmis că au o responsabilitate față de cetățenii care i-au ales să monteze aceste dispozitive. Noi le vom duce și le vom monta și acolo unde nu găsim sprijin, vom merge mai departe și pe altă modalitate. În acest moment sunt distribuite 1487 de dispozitive și activitatea continuă în fiecare zi. Unele scări au mai multe dispozitive, în scările cu 8 etaje vor fi montate două dispozitive. Noi punem dispozitivul umplut și apoi fiecare asociație de proprietari, în funcție de cât de responsabili și de gospodari sunt își continuă activitatea de umplere”, potrivit lui Boc.

Decizia Primăriei de a da administratorilor sarcina să monteze aceste dispozitive poate crea și situații neplăcute. De exemplu, potrivit unei sesizări făcute de un clujean, la blocul din Europa în care el locuiește, dezinfectantul a fost preluat de un chiriaș, care s-a dat drept administrator și evident că acesta nu a ajuns să fie montat în scara blocului. 

”La adresa din zona Europa cartierul Zorilor ati trimis dezinfectati prin cei 2 băieți care au venit cu o dubă.L-au predat unui individ de la parter, chiriaș, care s-a dat administrator sau președinte, sau poate prim ministru? Ala le-a vândut, nu s a instalat nimic la intrare. Cine i a trimis din primărie pe băieți la borfasu asta de la parter? De ce nu a-ti instalat voi sau firma dozatoarele? La acest bloc nu locuieste nici un aďministrator,nu exista asociatie de proprietari,nici de chiriasi,nici de locatari,nu exista legal presedinte de bloc,trebuia montat de cine a adus marfa nu dat aiurea la borfasi”, semnalează un clujean. 

Astfel de situații puteau fi foarte ușor evitate dacă Primăria își făcea treba până la capăt și asigura montarea acestor dispozitive cu dezinfectanți în fiecare scară de bloc. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 32 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 1 hour In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 4 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 8 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
 • Acum 9 hours Sanatate
  Corina Creţu, despre spitalele regionale: “Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile”. Şi tot ea îşi dă răspunsul: Interesul pentru spitalele regionale a dispărut din momentul în care s-a opus parteneriatelor public-privat pe aceste investiţii. Privatizarea Sănătăţii îi roade pe politicienii români
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE