In vizor

Iohannis: ”Voi cere să se revină asupra acordului dintre MAI și BOR, să găsească o formulă care respectă principiul Stați acasă”

Președintele Klaus Iohannis le va cere premierului Orban și ministrului de Interne Vela să găsească o altă formulă pentru acordul încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă, o formulă care să respecte principul: Stați acasă.

”Avem peste 7200 de persoane infectare, 20 de persoane care au murit de ieri până azi. Nici vorbă de relaxare. Și ca să fie foarte, foarte clar. Ce am spus ieri și poate nu a ajuns foarte limpede la toată lumea. Cuvântul de ordine este: Stați Acasă. Este regretabil să observăm, și în viața noastră și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul sa ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm. Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste. Peste câteva minute voi începe o ședință cu premierul Orban, ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. Voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiul Stați Acasă, care se încadrează perfect în solicitările decretului care prelungește starea de urgență și care respectă toate ordonanțele militare. Dragi romani indiferent ce va spun unii si alții eu va spun același lucru pe care îl spun și medicii în frunte cu Ministrul Sănătății, specialiștii și OMS: Stați Acasă, altfel după sărbători vom avea înmormântări”, a declarat Iohannis într-o conferință de presă.

În urma unui protocolui semnat de MAI cu Patriarhia Română, s-a convenit la luarea unor măsuri mai relaxate pentru creștinii orodocși. Oamenilor li se permite să meargă la biserică pentru ridicarea Paștilor, iar preoții au voie să meargă acasă la credincioși pentru a le distribui Sfânta Lumină. Polițiștii vor duce Sfânta Lumină în zonele carantinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *