Din oras

Boc vrea pe centura Florestiului

Centura Floresti-Cluj e inca la stadiu de idee pe hartie, dar edilii Clujului se bat deja pe taierea panglicii.

Horia Sulea, primarul comunei Floresti si proprietarul de drept al proiectului, il acuza pe Emil Boc ca nu-si cunoaste lungul nasului si al municipiului. ”

Asta este diferenta intre un inginer si un politruc. Emil Boc nu stie unde e limita dintre comuna Floresti si municipiul Cluj-Napoca”, a declarat primarul Florestiului.

In urma cu cateva zile, primarul Clujului, Emil Boc, anunta ca sustine doua proiecte menite sa fluidizeze traficul pe ruta Floresti-Cluj-Napoca, unul dintre ele fiind cel al centurii .

„Legatura dintre Floresti si Cluj este o zona de maxim interes pentru clujeni și pentru cei care tranziteaza aceasta zona, la care se adauga implicatiile cu noul Spital de Urgenta… Clujenii care locuiesc in Floresti au o alternativa pentru a ajunge in Cluj. Exista disponibilitate pentru ca acest proiect sa fie demarat cat mai repede”, a spus primarul.

Declaratiile l-au deranjat pe Sulea, care a spus ca Boc nu face decat sa „imprumute, pe nedrept, proiectele Primariei si Consiliului Local Floresti”. Asta pentru ca „soseaua va avea, pe teritoriul Florestiului, 3.200 de metri. Domnul Boc va avea de facut doar 1.000 de metri”.

Lucrarile pentru primul tronson al centurii controversate vor incepe in aceasta vara.

„Studiul de fezabilitate e terminat, acum se lucreaza la lista de cantitati, iar ulterior vom organiza licitatia. Imi doresc ca proiectia si executia sa fie facute de o singura firma. Lucrarile la primul tronson – Strada Tautiului, Floresti vor incepe in iulie-august”, a mai spus Horia Sulea.

N-au inca centura, dar vor avea autobuze RATUC
Pana sa ajunga sa se bucure de centura, florestenii vor merge spre case cu autobuzele RATUC. Din luna aprilie, cursele Fany vor fi doar o amintire pentru cei care s-au plans in nenumarate randuri despre conditiile si preturile pe care sunt nevoiti sa le suporte. Consilierii locali din comuna au votat, ieri, în unanimitate, ca regia sa asigure transportul in comun intre Cluj-Napoca si Floresti, iar Horia Sulea promite preturi mai mici decat cele adoptate de Fany.

*Pana la inchiderea editiei, Emil Boc nu a putut fi contactat pentru declaratii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *