Din oras

BOC: Unim Floreștiul de Cluj cu metroul, de fapt unim zona metropolitană. Mă voi bate pentru aceste proiecte…

„Clujul este unde este pentru că a luat dimensiunea asta europeană și de modernizare cu mult timp în urmă”, consideră Emil Boc. În pofida contestațiilor ce au marcat proiectele de anvergură, precum metroul și trenul metropolitan din Cluj, edilul oferă asigurări că aceste demersuri vor continua, iar metroul va fi realizat. 

„Mergeți în orice oraș mare, nu numai în capitale, și vedeți: transportul ăsta intermodal integrat – tren metropolitan+metrou – cobori din Aeroport, te-ai urcat în tren sau metrou și te-ai dus într-o parte a țării sau în alta, sau într-o parte sau alta a orașului.

Metroul unește o parte cu alta a zonelor metropolitane. Aceste lucruri sunt făcute în urmă cu 10-20-30 de ani.

Noi, acum, după 30 de ani, ne punem întrebarea: Oare e bine să facem ceea ce alții au făcut acum 30 de ani?

Deci, existența acestor mijloace de infrastructură modernă, tren+metrou+centură metropolitană, sunt un „must”, chestii absolut obligatorii și de bun-simț, absolut necesare. 

Noi facem la Cluj pe cont propriu, pentru că nu ne-a sprijinit nimeni de la Guvern. Acum toate proiectele sunt în fază avansată.

Conexiunea cu metroul presupune zona metropolitană extinsă.

De fapt, când unim Floreștiul de Cluj cu metroul, de fapt unim zona metropolitană și dăm mobilitate alternativă. 

Pentru ca orașul să fie atractiv este vital să facem aceste proiecte, metroul, trenul metropolitan, centura. 

Nu sunt un moft, sunt o necesitate. Mă voi bate pentru aceste proiecte cât timp voi fi în viața publică”, a declarat Emil Boc într-o intervenție telefonică la un post local de radio. 

Deși reprezentanții administrației locale susțin că mega-proiectele Clujului vor fi realizate potrivit strategiei asumate, așa-numita dezbatere publică privind metroul clujean a fost derulată pe repede-nainte, fiind anunțată cu doar câteva ore înainte de desfășurarea propriu-zisă a discuțiilor. 

CITEȘTE ȘI: Bătaie de joc! Primăria anunță dezbaterea publică pentru metrou cu câteva ore înainte. În plus, e programată vineri după masă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *