Din oras

BOC: Unim Floreștiul de Cluj cu metroul, de fapt unim zona metropolitană. Mă voi bate pentru aceste proiecte…

Scris de 198

„Clujul este unde este pentru că a luat dimensiunea asta europeană și de modernizare cu mult timp în urmă”, consideră Emil Boc. În pofida contestațiilor ce au marcat proiectele de anvergură, precum metroul și trenul metropolitan din Cluj, edilul oferă asigurări că aceste demersuri vor continua, iar metroul va fi realizat. 

„Mergeți în orice oraș mare, nu numai în capitale, și vedeți: transportul ăsta intermodal integrat – tren metropolitan+metrou – cobori din Aeroport, te-ai urcat în tren sau metrou și te-ai dus într-o parte a țării sau în alta, sau într-o parte sau alta a orașului.

Metroul unește o parte cu alta a zonelor metropolitane. Aceste lucruri sunt făcute în urmă cu 10-20-30 de ani.

Noi, acum, după 30 de ani, ne punem întrebarea: Oare e bine să facem ceea ce alții au făcut acum 30 de ani?

Deci, existența acestor mijloace de infrastructură modernă, tren+metrou+centură metropolitană, sunt un „must”, chestii absolut obligatorii și de bun-simț, absolut necesare. 

Noi facem la Cluj pe cont propriu, pentru că nu ne-a sprijinit nimeni de la Guvern. Acum toate proiectele sunt în fază avansată.

Conexiunea cu metroul presupune zona metropolitană extinsă.

De fapt, când unim Floreștiul de Cluj cu metroul, de fapt unim zona metropolitană și dăm mobilitate alternativă. 

Pentru ca orașul să fie atractiv este vital să facem aceste proiecte, metroul, trenul metropolitan, centura. 

Nu sunt un moft, sunt o necesitate. Mă voi bate pentru aceste proiecte cât timp voi fi în viața publică”, a declarat Emil Boc într-o intervenție telefonică la un post local de radio. 

Deși reprezentanții administrației locale susțin că mega-proiectele Clujului vor fi realizate potrivit strategiei asumate, așa-numita dezbatere publică privind metroul clujean a fost derulată pe repede-nainte, fiind anunțată cu doar câteva ore înainte de desfășurarea propriu-zisă a discuțiilor. 

CITEȘTE ȘI: Bătaie de joc! Primăria anunță dezbaterea publică pentru metrou cu câteva ore înainte. În plus, e programată vineri după masă

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 6 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 7 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 12 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 12 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 13 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 1 day Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE