PubliNews

CAFEAUA DE DIMINEAŢĂ CU BRK

Scris de 12

Recapitularea sesiunii din 4 noiembrie 2021. Evolutie fata de ziua precedenta:

Stiri interne

• EBRD estimeaza ca PIB-ul Romaniei va crestere cu 7,2% in 2021, imbunatatindu-si prognoza din iunie de 6%, conform See News;

• In septembrie 2021 volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut cu 1,8%, fata de luna precedenta ca serie bruta, iar ca serie ajustata a crescut cu 0,2%, conform INS;

• Carbochim (CBC) a raportat venituri totale de 25,9 milioane lei la 30 septembrie 2021, in crestere cu 4,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent si un profit net de 1,35 milioane lei, conform BVB.

Stiri internationale

• In septembrie 2021, preturile productiei industriale au crescut cu 2,7% atat in zona euro, cat si in UE, comparativ cu luna precedenta, conform Eurostat;

• Uber (UBER) a raportat pentru trimestrul trei al acestui an venituri de 4,8 miliarde USD, in crestere cu 72% fata de perioada similara a anului precedent si un rezultat net negativ de 1,28 USD/actiune, potrivit CNBC;

• Airbnb (ABNB) a raportat pentru trimestrul trei 2021 un EPS de 1,22 USD si venituri de 2,24 miliarde USD. Compania se asteapta la venituri intre 1,39 miliarde USD si 1,48 miliarde USD in al patrulea trimestru, conform CNBC. 

Sinteza saptamanii

Nivelul de digitalizare al intreprinderilor din UE. In 2020, doar 1% dintre intreprinderile UE cu cel putin 10 angajati au atins un nivel foarte ridicat de digitalizare, in timp ce 14% au atins un nivel ridicat. Potrivit unuia dintre obiectivele UE pentru transformarea digitala, cel putin 90% dintre intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) ale UE ar trebui sa atinga un nivel de baza de intensitate digitala pana in 2030.

Managementul energiei. Conform datelor publicate de Statista, se estimeaza ca veniturile din segmentul de management al energiei vor ajunge la 8.228 milioane USD in 2021, iar rata anuala compusa de crestere (CAGR 2021-2025) va fi de 15,54%, rezultand o valoare estimata a pietei de 14.661 milioane USD pana in 2025.

Randamentele anuale ale claselor de active. Veniturile companiilor, ratele dobanzilor, inflatia si alti factori care se modifica pe masura ce economiile se dezvolta si se contracta pot afecta performantele investitiilor. In anul 2021, marfurile au avut cel mai mare randament.

Preturile marfurilor sunt un indicator al inflatiei viitoare. Pe masura ce preturile acestora cresc si preturile produselor se majoreaza, costul de productie fiind mai ridicat.

Digitalizarea retelei de aprovizionare. Tehnologiile inovatoare, inclusiv sezorii noi si inteligenta artificiala creeaza legatura intre lumea fizica si cea digitala, transformand lanturile de aprovizionare traditionale, in retele conectate, inteligente, scalabile si personalizabile.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 3 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 9 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 21 hours Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE