PubliNews

CAFEAUA DE DIMINEAŢĂ CU BRK

Recapitularea sesiunii din 4 noiembrie 2021. Evolutie fata de ziua precedenta:

Stiri interne

• EBRD estimeaza ca PIB-ul Romaniei va crestere cu 7,2% in 2021, imbunatatindu-si prognoza din iunie de 6%, conform See News;

• In septembrie 2021 volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut cu 1,8%, fata de luna precedenta ca serie bruta, iar ca serie ajustata a crescut cu 0,2%, conform INS;

• Carbochim (CBC) a raportat venituri totale de 25,9 milioane lei la 30 septembrie 2021, in crestere cu 4,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent si un profit net de 1,35 milioane lei, conform BVB.

Stiri internationale

• In septembrie 2021, preturile productiei industriale au crescut cu 2,7% atat in zona euro, cat si in UE, comparativ cu luna precedenta, conform Eurostat;

• Uber (UBER) a raportat pentru trimestrul trei al acestui an venituri de 4,8 miliarde USD, in crestere cu 72% fata de perioada similara a anului precedent si un rezultat net negativ de 1,28 USD/actiune, potrivit CNBC;

• Airbnb (ABNB) a raportat pentru trimestrul trei 2021 un EPS de 1,22 USD si venituri de 2,24 miliarde USD. Compania se asteapta la venituri intre 1,39 miliarde USD si 1,48 miliarde USD in al patrulea trimestru, conform CNBC. 

Sinteza saptamanii

Nivelul de digitalizare al intreprinderilor din UE. In 2020, doar 1% dintre intreprinderile UE cu cel putin 10 angajati au atins un nivel foarte ridicat de digitalizare, in timp ce 14% au atins un nivel ridicat. Potrivit unuia dintre obiectivele UE pentru transformarea digitala, cel putin 90% dintre intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) ale UE ar trebui sa atinga un nivel de baza de intensitate digitala pana in 2030.

Managementul energiei. Conform datelor publicate de Statista, se estimeaza ca veniturile din segmentul de management al energiei vor ajunge la 8.228 milioane USD in 2021, iar rata anuala compusa de crestere (CAGR 2021-2025) va fi de 15,54%, rezultand o valoare estimata a pietei de 14.661 milioane USD pana in 2025.

Randamentele anuale ale claselor de active. Veniturile companiilor, ratele dobanzilor, inflatia si alti factori care se modifica pe masura ce economiile se dezvolta si se contracta pot afecta performantele investitiilor. In anul 2021, marfurile au avut cel mai mare randament.

Preturile marfurilor sunt un indicator al inflatiei viitoare. Pe masura ce preturile acestora cresc si preturile produselor se majoreaza, costul de productie fiind mai ridicat.

Digitalizarea retelei de aprovizionare. Tehnologiile inovatoare, inclusiv sezorii noi si inteligenta artificiala creeaza legatura intre lumea fizica si cea digitala, transformand lanturile de aprovizionare traditionale, in retele conectate, inteligente, scalabile si personalizabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *