Justitie

Audierea afaceristului Ioan Bene, încarcerat în Italia, era programată pe azi. Ce s-a decis în dosarul cu directorul aeroportului David Ciceo?

Scris de 498

După mai multe termene în care s-a încercat audierea lui Ioan Bene, afaceristul care are calitatea de inculpat în dosarul cu șpaga dată directorului Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca – David Ciceo, instanța a primit o solicitare aparte. Retras în Italia, unde își ispășeste o parte din condamnările penale în regim închis, Ioan Bene a cerut judecarea lui în lipsă.

Solicitarea vinde după aproape 12 amânări de ședință, de la începutul procesului, pe motiv că Ioan Bene nu era prezent sau nu putea fi citat (neștiindu-se domiciliul actual al acestuia). 

Magistrații de la Tribunalul Cluj au primit și o altă solicitare pentru desecretizarea discuțiilor dintre părțile implicate la dosarul din faza de urmărire penală. 

Ioan Bene a fost trimis în judecată alături de David Ciceo, după ce DNA Cluj a descoperit că afaceristul i-ar fi dat cu titlu de șpagă directorului o casă în Bună Ziua. Procesul dintre cei doi continuă cu audierea de martori și administrarea de probe. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 19 noiembrie. 

Bene este condamnat în alte două dosare: cel cu mită la CJ Cluj și cel cu evaziunea fiscală de la București. Acesta a reușit să fugă din țară înainte ca mandatele de executare a pedepselor să fie puse în aplicare. Ulterior s-a prezentat în fața judecătorilor din Italia, cerându-le să îi recunoască sentințele din România.  

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 16 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 17 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 17 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 17 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 18 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 18 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 20 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 21 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE