Justitie

Audierea afaceristului Ioan Bene, încarcerat în Italia, era programată pe azi. Ce s-a decis în dosarul cu directorul aeroportului David Ciceo?

Scris de 498

După mai multe termene în care s-a încercat audierea lui Ioan Bene, afaceristul care are calitatea de inculpat în dosarul cu șpaga dată directorului Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca – David Ciceo, instanța a primit o solicitare aparte. Retras în Italia, unde își ispășeste o parte din condamnările penale în regim închis, Ioan Bene a cerut judecarea lui în lipsă.

Solicitarea vinde după aproape 12 amânări de ședință, de la începutul procesului, pe motiv că Ioan Bene nu era prezent sau nu putea fi citat (neștiindu-se domiciliul actual al acestuia). 

Magistrații de la Tribunalul Cluj au primit și o altă solicitare pentru desecretizarea discuțiilor dintre părțile implicate la dosarul din faza de urmărire penală. 

Ioan Bene a fost trimis în judecată alături de David Ciceo, după ce DNA Cluj a descoperit că afaceristul i-ar fi dat cu titlu de șpagă directorului o casă în Bună Ziua. Procesul dintre cei doi continuă cu audierea de martori și administrarea de probe. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 19 noiembrie. 

Bene este condamnat în alte două dosare: cel cu mită la CJ Cluj și cel cu evaziunea fiscală de la București. Acesta a reușit să fugă din țară înainte ca mandatele de executare a pedepselor să fie puse în aplicare. Ulterior s-a prezentat în fața judecătorilor din Italia, cerându-le să îi recunoască sentințele din România.  

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 29 mins PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 40 mins Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 57 mins Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 1 hour Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 3 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 3 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 3 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 4 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 7 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 7 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 9 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE