In vizor

Boc își ”întreține” ”armata de votanți”: Mai dă 200 de lei, ”ajutoare pentru alimente pentru pensionari și persoane cu venituri mici”

Poate ați uitat de ”Programul de mită electorală mascată în ajutor social al municipalității Cluj-Napoca”. Ei bine, în 2017, când scriam rândurile de mai la vale, intrase în al cincilea an. De altfel, în 2016 îl prinsesem pe Emil Boc cum se transformă în noul Radu Mazare de Cluj și cum Iîmpărțea șpagă preelectorala amărâților din oraș, folosindu-se de bani publici: pungi cu mălai, cozonac, ulei, zahăr și Vegeta! Prin urmare, sunte în al zecelea an în care Emil Boc se folosește de bugetul local pentru ”a-și unge” armata de votanți șianunță că pensionarii și alte categorii de persoane care au beneficiat de un ajutor pentru achiziționarea de alimente în valoare 200 de lei vor mai primi o tranșă de bani pe cardurile sociale. 200 de lei și de la ”tătucul” Boc, să fie primit!

”Până acum au beneficiat de 200 de lei, dar am majorat valoarea acestui ajutor la 400 de lei. De la 1 decembrie vor intra banii pe cadrurile sociale. Este vorba de diferența de 200 de lei pentru alimente”, a spus Emil Boc din fața unui microfon prietenos.

Sunt între 5.000 și 6.000 de persoane care ar putea benefia de acest ajutor, care se acordă în paralel cu vocherele acordate de Guvern. Prin urmare avem așa: 200 lei de la guvern, 200 de lei în mod obișnuit de la municiplaitate, la care se adaugă încă 200 de lei de la data anunțului. Plus ajutoare de încălzire pentru cei care vor avea dificultăți la plata facturilor.

Ziar de Cluj a realizat, în 2016, o anchetă prin care făcea demonstrația faptului că Emil Boc are un comportament comparabil cu cel al lui Radu Mazăre, fostul baronaș de Constanța care împărțea pui congelați “babelor” care astfel îl iubeau (și votau) necondiționat. La fel și Emil Boc  împarte oamenilor amărâți din Cluj-Napoca zeci de mii de pungi cu alimente (zahăr, ulei, macaroane, făină, vegeta, cozonaci) și, cel mai rău, o face din bani publici.

Sub aparența unor programe de asistență socială, Boc împarte această “mită” social-electorală de 5 ani săracilor Clujului. Când câte 20.000 de pungi (ca în anul 2017), când câte 30.000 de pachete (ca în anul 2016 – oare au dispărut într-un an 10.000 de săraci, sau anul 2016 era unul electoral?) – și asta de două ori pe an: de Paște și de Crăciun.

Prin această “mită” electorală constantă, împachetată din vorbe în acțiune socială, el îi condiționează pe cei mai năpăstuiți dintre clujeni să-și aducă aminte cine e “tăticul” lor. Și ce bine cade asta în ziua votului, când o armată de 30.000 de înfometați pot să își exprime recunoștința? Un sfert de milion de euro din banii clujenilor, alimentează, în fapt, o campania electorală mascată a lui Boc, an de an, de cel puțin un deceniu

CITEȘTE: Programul de mită electorală mascată în ajutor social al municipalității Cluj-Napoca a intrat în al cincilea an

CITEȘTE: Emil Boc e noul Radu Mazare de Cluj! Imparte spaga preelectorala la amaratii din oras, folosindu-se de bani publici! Pungi cu malai, cozonac, ulei, zahar si Vegeta!

Și acum haideți să calculăm: 30.000 de înfometați de serviciu.

În Cluj, la Casa de Pensii erau înregistrați 181.250 de pensionari, dintre care agricoli –  6.208. Putem presupune că numai vreo 30.000 dintre acești pensionari sunt în Cluj-Napoca și beneficiază de transport gratuit, numai vreo 20.000 beneficiază de ajutor de căldură, câteva sute de întâlniri dansante cu primarul șamd. Intersecția acestor mulțimi de pensionari ne poate da o micuță armată de vreo 15.000 de fidelizați.

La care adăugăm șoșonarii partidului, mia de de angajați cu prime de osânză în Primăria Cluj-Napoca cu tot cu familii, cunoștințe, restul sinecuriștilor de partid cu familiile, afaceriștii și urbaniștii de cumetrie șamd – vă garantez că Boc adună lejer în ziua votului un nucleu dur de 50.000 de oameni, la care se mai adaugă vreo 10.000 de inerți, care votează pe principiul ”e-al nost’”, ”să nu vină vre-un ungur”, azile de batrâni la care se mai duce cu câte un sac de cartofi în cârcă șamd – amărâții Clujului sunt mulși de vot cum se cuvine.

Păi, când din peste 200.000 de cetățeni cu drept de vot din Cluj-Napoca se prezintă la vot doar aproximativ 100.000, cum să nu bage Boc scoruri de 60-70% la fiecare scrutin electoral de după anul 2012?

Pe banii ălora care înjură mărunt în trafic și care se enervează de cum betonează el iarba oriunde o găsește.

.