De cartier

Boc începe războiul cu șoferii din cartiere. După Observatorului, urmează desființarea de locuri de parcare și în Gheorgheni și Mănăștur

Scris de 1,842

Primăria nu a construit decât un singur parking de cartier în ultimii cinci ani, dar cu toate acestea desființează locuri de parcare pe bandă rulantă. După ce a desființat 109 locuri de parcare pe strada Observatorului, primarul Emil Boc are în plan să îi lase cu ochii în soare și pe locuitorii de pe bulevardul Nicolae Titulescu și Calea Florești. În acest mod, edilul șef spune că decongestionează traficul. 

Înțelegem să se lupte cu părinții care merg cu mașina până în poarta unității școlare ca să își ia copiii de la școală și astfel blochează toate arterele principale din centru, dar din moment ce nu s-a construit niciun parking nou în ultimii ani și mai mult au fost desființate locuri de parcare decât să fie create altele noi, războiul pe care îl declară conducerea Primăriei locuitorilor din cartiere este unul nedrept. 

Emil Boc consideră că traficul este mai lejer în Zorilor de când s-au desființat cele 109 locuri de parcare. 

„Faptul că am redat circulației pietonale și auto patru benzi de circulație, nu două așa cum erau înainte, se simte. Dacă ne uităm pe strada Titulescu sau pe Calea Florești, o parte din benzi este ocupată de mașini. Să ne gândim, dacă acele benzi ar fi date transportului în comun, cât de bine s-ar circula. Avem vreo 300-360 de mașini acolo din care doar vreo 160 cu abonamente. Pentru aceste mașini avem două benzi blocate care ar putea fi date transportului public.
Am decis să restructurăm prin sensuri unice circulația pe străzile din cartier și să găsim noi locuri de parcare, așa cum am făcut în cartierul Zorilor. Încetul cu încetul, mașinile au fost scoase de pe carosabil, dar nu putem controla numărul de mașini care vin în oraș, Guvernul a scos aceea taxă de mediu și toată lumea cumpără câte mașini vrea. Vom putea doar să reglementăm, să spunem «aici așa se circulă»”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Citește și:

Protest în Zorilor. 240 de familii de pe strada Observatorului rămân fără locuri de parcare

Primarul este conștient că nu are unde să le ofere alte locuri de parcare celor care rămân cu buza umflată, dar cu toate acestea nu îl doare gura să le promită că vor primi alte noi. Unde? Nu se știe. În parkingurile care se construiesc pe hârtie de câțiva ani. De exemplu, locuitorilor de pe Observatorului le-a oferit ca alternativă locuri de parcare în parkingul Hasdeu, care acum este abia la stadiul de licitație pentru execuția lucrărilor. 

„Cei care au contract legal cu Primăria, vor avea locul de parcare asigurat. Oameni buni, aveți un loc de parcare plătit, nu veți mai putea parca pe strada asta, dar veți avea locul asigurat pe o altă stradă lăturalnică. Trebuie să ne gândim, în primăvara asta, să prioritizăm transportul în comun, măcar pe un fir de sens pe strada Nicolae Titulescu.
În primul rând va trebui să ne folosim de infrastructura rutieră existentă pentru a decongestiona traficul. S-au identificat sensurile unice pe străzile pe care s-a făcut studiul de circulație, acum se numără bucată cu bucată fiecare loc de parcare. Nu o facem abuziv, arbitrar, peste noapte, întotdeauna oferim oamenilor o alternativă, fie prin parkinguri, fie prin restructurarea circulației.
Din păcate, pe Titulescu nu există un spațiu care să poată fi identificat pentru a crea mai multe locuri de parcare, măcar dublu față de cele existente. Anul trecut au dispărut sute de garaje, vor dispărea sute și anul acesta, potrivit proiectului de restructurare urbană. Din două garaje poți crea circa trei locuri de parcare”, a mai spus Emil Boc.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE