Politica

BOC devine expert și în politică externă: „România poate sta liniștită, are cele mai înalte garanții de securitate!” Ce mesaj a transmis edilul Clujului smart pentru «Invadatorii de la Est»

Chiar dacă «orice om îi este frică», edilul Clujului consideră că României nu-i este teamă de «Ursul de la Răsărit». Emil Boc a ținut să analizeze contextul internațional cu accente grave chiar la granițele României, solicitând să-și spună părerea de primar în cadrul unei intervenții la un post radio din Cluj. 

„Noi putem povesti despre problemele oamenilor din Cluj… dar la sub 400 km de granița noastră, unii stau tot timpul cu glonțul pe țeavă, să vadă dacă invadatorii de la est intră sau nu pe terenul lor, intră sau nu în țara lor, și de mâine s-ar putea să aibă alt stăpân prin țară.

Asta se întâmplă în secolul ăsta, la ora la care vorbim. Iar noi, astăzi, avem cea mai înaltă garanție de securitate din întreaga noastră istorie. 

Lecția de istorie cu Emil Boc…

Gândiți-vă că în 1775 Bucovina ne-a fost luată. 

În 1812 ne-a fost luată Basarabia. În perioada interbelică, în 1940, în 26-27 iunie, Basarabia ne-a fost luată de ruși. 

În 30 august ne-a fost luată Transilvania. 

S-a întâmplat exact ce se poate întâmpla acum în Ucraina. Ce s-a întâmplat cu Ucraina – pierzând Crimeea în fața Rusiei. 

Mesajul primarului Clujului de 5 stele pentru «Ursul de la Răsărit»: României „nu-i este teamă” 

Astăzi, România, repet, poate sta liniștită, că are cele mai înalte garanții de securitate și nu-i este teamă «ursul de la răsărit» va mai putea să-și extindă intervenția spre România. 

Pentru că această garanție de a fi în NATO, în Uniunea Europeană, în parteneriat strategic cu Statele Unite îți dă siguranță, a declarat Emil Boc la Napoca live.

Emil Boc a apreciat eforturile „românilor și a clasei politice” care, dincolo de incompetența generalizată, a făcut posibil „să stăm uniți în jurul câtorva obiective mari, cum a fost ăsta, de siguranță și securitate națională, să ne alegem alianțele de siguranță și securitate astfel încât să putem avea viitor”, potrivit lui Boc. 

 

 

 

 

 

sursa imagine: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *