Politica

BOC devine expert și în politică externă: „România poate sta liniștită, are cele mai înalte garanții de securitate!” Ce mesaj a transmis edilul Clujului smart pentru «Invadatorii de la Est»

Scris de 363

Chiar dacă «orice om îi este frică», edilul Clujului consideră că României nu-i este teamă de «Ursul de la Răsărit». Emil Boc a ținut să analizeze contextul internațional cu accente grave chiar la granițele României, solicitând să-și spună părerea de primar în cadrul unei intervenții la un post radio din Cluj. 

„Noi putem povesti despre problemele oamenilor din Cluj… dar la sub 400 km de granița noastră, unii stau tot timpul cu glonțul pe țeavă, să vadă dacă invadatorii de la est intră sau nu pe terenul lor, intră sau nu în țara lor, și de mâine s-ar putea să aibă alt stăpân prin țară.

Asta se întâmplă în secolul ăsta, la ora la care vorbim. Iar noi, astăzi, avem cea mai înaltă garanție de securitate din întreaga noastră istorie. 

Lecția de istorie cu Emil Boc…

Gândiți-vă că în 1775 Bucovina ne-a fost luată. 

În 1812 ne-a fost luată Basarabia. În perioada interbelică, în 1940, în 26-27 iunie, Basarabia ne-a fost luată de ruși. 

În 30 august ne-a fost luată Transilvania. 

S-a întâmplat exact ce se poate întâmpla acum în Ucraina. Ce s-a întâmplat cu Ucraina – pierzând Crimeea în fața Rusiei. 

Mesajul primarului Clujului de 5 stele pentru «Ursul de la Răsărit»: României „nu-i este teamă” 

Astăzi, România, repet, poate sta liniștită, că are cele mai înalte garanții de securitate și nu-i este teamă «ursul de la răsărit» va mai putea să-și extindă intervenția spre România. 

Pentru că această garanție de a fi în NATO, în Uniunea Europeană, în parteneriat strategic cu Statele Unite îți dă siguranță, a declarat Emil Boc la Napoca live.

Emil Boc a apreciat eforturile „românilor și a clasei politice” care, dincolo de incompetența generalizată, a făcut posibil „să stăm uniți în jurul câtorva obiective mari, cum a fost ăsta, de siguranță și securitate națională, să ne alegem alianțele de siguranță și securitate astfel încât să putem avea viitor”, potrivit lui Boc. 

 

 

 

 

 

sursa imagine: stiripesurse.roULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 9 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 12 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 15 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 17 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 17 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 17 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 18 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 19 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 20 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 21 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE