Politica

BOC devine expert și în politică externă: „România poate sta liniștită, are cele mai înalte garanții de securitate!” Ce mesaj a transmis edilul Clujului smart pentru «Invadatorii de la Est»

Scris de 363

Chiar dacă «orice om îi este frică», edilul Clujului consideră că României nu-i este teamă de «Ursul de la Răsărit». Emil Boc a ținut să analizeze contextul internațional cu accente grave chiar la granițele României, solicitând să-și spună părerea de primar în cadrul unei intervenții la un post radio din Cluj. 

„Noi putem povesti despre problemele oamenilor din Cluj… dar la sub 400 km de granița noastră, unii stau tot timpul cu glonțul pe țeavă, să vadă dacă invadatorii de la est intră sau nu pe terenul lor, intră sau nu în țara lor, și de mâine s-ar putea să aibă alt stăpân prin țară.

Asta se întâmplă în secolul ăsta, la ora la care vorbim. Iar noi, astăzi, avem cea mai înaltă garanție de securitate din întreaga noastră istorie. 

Lecția de istorie cu Emil Boc…

Gândiți-vă că în 1775 Bucovina ne-a fost luată. 

În 1812 ne-a fost luată Basarabia. În perioada interbelică, în 1940, în 26-27 iunie, Basarabia ne-a fost luată de ruși. 

În 30 august ne-a fost luată Transilvania. 

S-a întâmplat exact ce se poate întâmpla acum în Ucraina. Ce s-a întâmplat cu Ucraina – pierzând Crimeea în fața Rusiei. 

Mesajul primarului Clujului de 5 stele pentru «Ursul de la Răsărit»: României „nu-i este teamă” 

Astăzi, România, repet, poate sta liniștită, că are cele mai înalte garanții de securitate și nu-i este teamă «ursul de la răsărit» va mai putea să-și extindă intervenția spre România. 

Pentru că această garanție de a fi în NATO, în Uniunea Europeană, în parteneriat strategic cu Statele Unite îți dă siguranță, a declarat Emil Boc la Napoca live.

Emil Boc a apreciat eforturile „românilor și a clasei politice” care, dincolo de incompetența generalizată, a făcut posibil „să stăm uniți în jurul câtorva obiective mari, cum a fost ăsta, de siguranță și securitate națională, să ne alegem alianțele de siguranță și securitate astfel încât să putem avea viitor”, potrivit lui Boc. 

 

 

 

 

 

sursa imagine: stiripesurse.roULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 20 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 23 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 24 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 24 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 1 day Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 1 day Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE