Editorial

Boc a intrat în 2022 cu aceleași povești: metrou, centură, tren metropolitan. Metroul e pe butuci, centura metropolitană îşi caută curvele pe la Guvern, trenul face ciu-ciu! Iar „OSĂ” Boc se plânge că şi-a pierdut degeaba părul

Scris de 622

Noi zicem că clujenii şi-au pierdut degeaba vremea, imediat sun 20 de ani, cu Emil „OSĂ” Boc. Dar clujenii sunt rezilienţi în naivitatea şi delăsarea lor: şi-au pierdut 12 ani şi cu Ghiţă Funar. „OSĂ” promite frumos, Ghiţă halea unguri şi dădea Caritas la tot cartierul.

Pus în faţa unui microfon prietenos la o emisiune unde-şi face PR mincinos pe banii noştri, ai clujenilor, Emil „OSĂ” Boc susține că, în momentul de față, proiectul centurii metropolitane a Clujului se află în procedurile guvernamentale de aprobare pentru a fi scos la licitație, cu asigurarea finanțării, și, din această cauză, nu poate estima când vor începe lucrările și nici când vor termina. „Centura se va face”, a dat asigurări primarul. Normal că „dacă proiectul ar fi beneficiat de o parte din finanțare prin PNRR, lucrurile ar fi stat altfel”, dar „alocarea banilor a fost blocată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă”.

Păi, măi, Maestrică, metroul a beneficiat de PNRR şi cu beneficiul de a fi chixat a rămas! Iar amicul Boloş cu care fluturai hârtii fictive despre PNRR în cambania electorală din 2020, tocmai a renunţat la 2,1 miliarde de lei din granturile PNRR, minţind că din cauza „creşterii economice a României” (te pomeneşti că tot Drulă a băgat cu ranga această creştere), când, de fapt, atât de prost se gestionează acest PNRR, încât banii nu pot fi furaţi pentru a fi justificaţi ca cheltuieli.

De ce nu i-ai cerut, măi, Maestrică, amicului Boloş, să-ţi dea ţie cei 2,1 miliarde de lei săfaci măcar o staţie de metru, ceva? O pistă de bicicletă pe centură, un pod pe spate peste Someş, ceva? Doar ai atâtea proiecte în derulare pe care răii şi famenii nu vor să ţi le sponsorizeze!

Ţie, care nu eşti capabil, cu armata ta de funcţionari, să astupi în trei luni o amărâtă de groapă de 3 mp dintr-o lucrare praospătă!

Zici că ai făcut Autostrada Transilvania? Felicitări! Aia a fost acum peste un deceniu. De atunci n-ai fost capabil să faci măcar o intrare decentă pentru clujeni spre această autostradă. Zici că ai făcut „centura de Diamant”? Felicitări! Şi ţie şi amicului Pantelică de la „readepică” – este cea mai scumpă lucrare de gen din ţară: prost executată. Încă mai curge la vale pe unele porţiuni. Mulţumim!

Cum vă ziceam, MINCIUNA PAŞTE GÂŞTE CU BOC PE CENTURĂ. Dar şi nesimţirea e pe măsură. În iunie 2021, tot din faţa unui microfon prietenos de la un radio local, unde-şi face PR mincinos pe banii clujenilor, Emil OSĂ Boc a emis două măgării dintre care una este şi o minciună sfruntată. Crezând că mai poate vinde castraveţi grădinarilor, că lumea nu ştie că el este principalul responsabil al Urbanismului de Cumetrie din municipiu, că este cel care a promis parcări fără număr în oraş şi parkinguri la intrările din oraş (şi nu s-a ţinut de nici o promisiune, din contră), că lui şi lipsei personale de viziune administrativă i se datorează traficul infernal din orele în care clujenii se duc la slujbă (şi se întorc) din cartierele-dormitor, şi-a permis să îi acuze de lene pe clujeni.

Moderator: La cât trebuie să plecăm de acasă ca să ajungem la lucru?

Emil Boc: Când eram student, aveam un coleg care ajungea la seminar la 8.01, iar profesorul îi spunea că trebuia să plece mai devreme de acasă cu un minut, ca să ajungă pe ora 8.00. Asta era regula la noi, la Facultatea de Drept.

Moderator: Dar noi trebuie să plecăm de acasă cu 3 ore, 4, mai devreme.

Emil Boc: Lenea nu ține loc de scuze!

La fel de bine cum îşi permite să-i acuze de lene pe clujeni, la fel şi aceştia pot să-l acuze fie de faptul că e sluga imobiliarilor, fie că ia şpagă de la aceştia, fie că păstoreşte şpaga în Urbanismul din propria-i “funărie”. Lista de acuzaţii gratuite e deschisă.

Dar să fii numai neobrăzat nu e destul, mai trebuie să fii şi mincinos, să pui moţ. Emil Boc a susţinut că sunt clujeni care au semnat o petiţie ÎMPOTRIVA CENTURII METROPOLITANE… Zău?

Uasecerilă a rămas cu tarele comunismului în el: zici despre metrou, care este doar moftul său personal, înseamnă că zici despre toate cele pe care le-ar păstori. Dai în mine, dai în tine, dai în clasa muncitoare, dai în metrou şi mă doare!

Din câte ştim, centura metropolitană o procrastinează de ani de zile. Clujenii o cer prioritar, înainte de a se irosi degeaba milioane de euro pentru studii de prefezabilitate prin firme de casă pe proiectul inutilului şi imposibilului proiect de metrou.

Moderator: Am avut ieri de traversat o parte din Cluj și Floreștiul. M-am bărbierit…

Emil Boc: Vă rog să îi susțineți pe cei care nu vor centură metropolitană, nu vor metru, care au făcut petiție.

Moderator: Cine nu vrea? Ce facem până atunci?

Emil Boc: Sunt unii care își rup cămașa de pe ei!

Felicitări, Maestre, ce ne mai plac nouă minciunile!

Dar, continuă! Clujenilor le place să fie prostoii tăi!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 12 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 12 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 12 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 12 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 14 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre în programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 16 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 17 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 18 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 19 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 19 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 19 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE