In vizor

BNR închide taraba țeparilor cu IFN-uri de tip Capidava. Victoria enormă a site-ului Strict Secret

Scris de 545

 • Țeparii care emiteau garanții la imprimantă vor să atace decizia prin pilele Guvern, demonstrează, cu acte, strictsecret.ro

Site-ul de investigații Strict Secret a reușit ce n-au reușit băncile și societățile adevărate de asigurări. Anchetele prin care am demonstrat că firme precum Capidava sau entitatea bancară falsă Rochester Bank emit pe bandă rulantă garanții fără acoperire companiilor care participă la licitații au generat o reacție dură din partea BNR, care însă a acționat pe silent, interzicând, pentru totdeauna, prezența în piață a IFN-urilor de acest tip.

Așa cum face întotdeauna BNR, folosindu-se de forța enormă pe care o are, decizia a fost luată de către Mugur Isărescu și specialiștii săi, dar a fost folosit un alt organism ca intermediar pentru comunicarea acesteia.

Alaltăieri (11.01.2022), Agenția Națională pentru Achiziții Publice, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului și care se ocupă de implementarea și controlul politicilor din domeniul achizițiilor publice, a trimis o notificare oficială nu numai către IFN-uri, ci către toate autoritățile contractante din România, prin care clarifică total confuzia creată până acum și de care profitau țeparii de tip Capidava.

În documentul transmis de ANAP se specifică clar că ”instituțiile financiare nebancare nu sunt instituții de credit”.

Pe cale de consecință, ANAP avertizează că autoritatea contractantă nu poate accepta constituirea garanției de participare printr-un instrument de garantare emis de o instituție financiară nebancară.

Este prima victorie a site-ului de investigații Strict Secret, chiar dacă acesta are doar patru luni de la înființare. Ne mândrim cu faptul că, prin dezvăluirile noastre, am curățat economia românească de o bombă cu ceas, căci aceste scrisori de garanție fără acoperire, emise de țeparii din IFN-uri, puteau să se transforme în orice moment, în niște situații de criză financiară atât de grave, încât să blocheze proiecte importante de infrastructură: primele autostrăzi, centuri ocolitoare, modernizări de cale ferată șamd.

 

Hienele din IFN-uri schelălăie și vor să protesteze la Guvern

 

Ani de zile, o haită de țepari, unii infractori cercetați de DIICOT, au făcut zeci de milioane de euro profit, oferind companiilor românești sau multinaționale scrisor de garanție fără acoperire, trase la imprimantă, prin specularea unor carențe legislative care permiteau acestor IFN-uri, în mod ilegal, să se comporte aidoma unor bănci. Deși IFN-urile nu aveau nici un euro în bancă ca garanție, în caz că lucrurile ar fi mers prost și o scrisoare de bună execuție ar fi trebuit să fie executată.

Capidava, Unitcredit, Sigma Finance, Procapital, Aliance, Fondul de Garantare și Finanțare Transilvania, toate aceste țepe au fost scoase de BNR din schemă, iar escrocii au fost lăsați cu buza friptă.

În disperare de cauză, hienele din IFN-uri au trimis ieri și azi dimineață o solicitare comună către ANAP, pentru o audiență comună, motivând că dispariția acestor IFN-uri, adică a lor, va distruge mediul de afaceri românesc și va pune companiile în imposibilitatea de a încasa banii de la stat, deoarece le-a fost cerută înlocuirea garanțiilor.

Am interceptat și un e-mail trimis de fiul țeparului Cincu, Alexandru, prin care acesta instigă firmele de construcții și nu numai să spameze e-mailul Guvernului cu o adresă prin care să atragă atenția celor de la Palatul Victoria că interzicerea IFN-urilor este un abuz.

Ha-ha, vă dați seama? Infractorii consideră că respectarea legii este un abuz!

Hoitarii IFN-urilor se bazează pe niște pile din interiorul SGG și vor să preseze Guvernul, uitând că deasupra acestuia se află  “dumnezeul” Mugur Isărescu. Ca să fim siguri că planul țeparilor nu va fi pus în aplicare, o să îi trimitem acest articol și lui Marian Neacșu, șeful SGG.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 5 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 8 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 20 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 22 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE