Din oras

Blocurile ajung și pe strada Fânațelor: Italia Tiles din Florești construiește un imobil cu șase etaje. Numele lui Alin Tișe, legat de firma din Florești

Dezvoltarea imobiliară a municipiului Cluj-Napoca a cuprins toate zonele, indiferent că vorbim despre ariile industriale sau cele preponderente cu case. În fiecare ședință de Consiliu Local sunt aprobate Planuri Urbanistice de Detaliu și Planuri Urbanistice Zonale pentru proiecte imobiliare mai mari sau mai mici. Săptămâna viitoare, consilierii locali vor discuta PUD-ul pentru un bloc cu regim de înălțime 2S+P+5E+R, al cărei beneficiar este firma Italia Tiles Florești. Imobilul va avea atât apartamente cât și birouri.

Parcela care face obiectul PUD, în suprafață de 1438 mp, este o parcelă de colț, cu front la strada Fânațelor pe latura sudică și estică, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea vestică și nordică. Prin PUD se propune restructurarea parcelei, desființarea fondului construit existent, edificarea unui imobil cu funcțiuni mixte și amenajări exterioare (loc de joacă, spații verzi).

O parte din strada Fânațelor se află în domeniul public, iar tronsonul cuprins între numerele 7-11 și 15 se află în proprietatea firmei Italia Tiles.

Italia Tiles SRL Florești are doi asociați: Vasile Vaida (50%) și Alin Vaida (50%). Firma a fost înfiinţată în 2008 și are obiect de activitate comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcție și echipamentelor sanitare. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 4,2 milioane euro, profit de aproximativ 1 milion euro și 10 angajați.

Numele lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, este legat de firma Italia Tiles SRL. Împreună cu această firmă a construit controversatul bloc cu 14 etaje de pe strada Ploiești. 

Două firme sunt conectate direct de Italia Tiles Florești:

Figaro SRL Cluj-Napoca – obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, asociați: Alexandrina Vaida (35%), Vasile Vaida (35%), Anton Mora (25%), Alin Vaida (5%); în 2020 – cifră de afaceri 3 milioane euro și profit net 317 mii euro.

IT Rent Imobiliare SRL Cluj-Napoca – obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, asociați: Vasile Vaida (50%) și Alin Vaida (50%); în 2020 – cifră de afaceri 80 mii euro și profit net 60 mii euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *