Din oras

Blocurile ajung și pe strada Fânațelor: Italia Tiles din Florești construiește un imobil cu șase etaje. Numele lui Alin Tișe, legat de firma din Florești

Scris de 971

Dezvoltarea imobiliară a municipiului Cluj-Napoca a cuprins toate zonele, indiferent că vorbim despre ariile industriale sau cele preponderente cu case. În fiecare ședință de Consiliu Local sunt aprobate Planuri Urbanistice de Detaliu și Planuri Urbanistice Zonale pentru proiecte imobiliare mai mari sau mai mici. Săptămâna viitoare, consilierii locali vor discuta PUD-ul pentru un bloc cu regim de înălțime 2S+P+5E+R, al cărei beneficiar este firma Italia Tiles Florești. Imobilul va avea atât apartamente cât și birouri.

Parcela care face obiectul PUD, în suprafață de 1438 mp, este o parcelă de colț, cu front la strada Fânațelor pe latura sudică și estică, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea vestică și nordică. Prin PUD se propune restructurarea parcelei, desființarea fondului construit existent, edificarea unui imobil cu funcțiuni mixte și amenajări exterioare (loc de joacă, spații verzi).

O parte din strada Fânațelor se află în domeniul public, iar tronsonul cuprins între numerele 7-11 și 15 se află în proprietatea firmei Italia Tiles.

Italia Tiles SRL Florești are doi asociați: Vasile Vaida (50%) și Alin Vaida (50%). Firma a fost înfiinţată în 2008 și are obiect de activitate comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcție și echipamentelor sanitare. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 4,2 milioane euro, profit de aproximativ 1 milion euro și 10 angajați.

Numele lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, este legat de firma Italia Tiles SRL. Împreună cu această firmă a construit controversatul bloc cu 14 etaje de pe strada Ploiești. 

Două firme sunt conectate direct de Italia Tiles Florești:

Figaro SRL Cluj-Napoca – obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, asociați: Alexandrina Vaida (35%), Vasile Vaida (35%), Anton Mora (25%), Alin Vaida (5%); în 2020 – cifră de afaceri 3 milioane euro și profit net 317 mii euro.

IT Rent Imobiliare SRL Cluj-Napoca – obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, asociați: Vasile Vaida (50%) și Alin Vaida (50%); în 2020 – cifră de afaceri 80 mii euro și profit net 60 mii euro.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 1 hour In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 2 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 2 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 3 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 4 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 4 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 5 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 18 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 19 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 1 day Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 2 days Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE