In vizor

PE TESZARI L-AU CAM ALUNGAT AFACERILE DIN UNGARIA: RCS RDS și-a vândut afacerile din Ungaria unei companii maghiare. Valoarea tranzacției se ridică la 625 de milioane de euro

S-a încheiat auditul demarat în luna martie 2021 a DIGI Ungaria, ca urmare compania 4iG Nyrt a semnat contractul cu grupul român RCS RDS pentru cumpărarea afacerilor acestuia din Ungaria, transmite site-ul Hvg.hu, care citează un comunicat al companiei ungare.

Valoarea tranzacției este de aproximativ 625 de milioane de euro, aproximativ 232 de miliarde de forinți, potrivit comunicatului companiei 4iG Nyrt. Tranzacția se va finaliza în luna ianuarie anul 2022, după aprobarea autorităților de la Budapesta.

Odată cu încheierea tranzacției și cu achizițiile făcute în ultimul an, 4iG Nyrt devine unul dintre cei mai importanți actori din Ungaria în domeniul serviciilor de telecomunicații. În același timp, mai scrie Hvg.hu, grupul de firme intenționează să-și construiască o poziție importantă pe piața telecomunicațiilor din Balcanii de Vest.

Potrivit Hvg, hu, DIGI Ungaria s-a aflat pe locul doi la capitolul servicii de voce, internet și TV prin cablu, dispunând de o tehnologie de top prin fibră optică și cu un sistem sateliți care asigură servicii pe întreg teritoriul Ungariei.

În 2019, DIGI a oferit servicii de telecomunicații în Ungaria, în rândul companiilor din Ungaria a fost prima companie și în regiune printre primele companii care a introdus cele mai rapide servicii de internet (10 GB/ s).

Ziar de Cluj a scris despre nenumăratele probleme ale acestei companii şi despre interferenţa unor politicieni (unul este Vasile Dîncu, azi mare ministru de „cultura Securităţii” al Ministerului Apărării Naţionale) în activitatea acestei.

CITEŞTE: Dacă întâmplător vă întrebați de ce se închid stațiile DIGI 24 vă spune Darius Vâlcov

CITEŞTE: RCS&RDS îşi face sistem paralel de măsurare a audienţelor cu Vasile Dâncu, de 5 ori mai tare decât Kantar Media

CITEŞTE: După 7 ani de pierderi, CFO Integrator Cluj-Napoca, firma care se ocupă de introducerea cablurilor aeriene în subteran, a avut 5 ani consecutivi de profit. Compania a încheiat anul 2019 cu profit de peste 1 milion euro

CITEŞTE: Teszari cumpără Prima TV, prin proxyul Adrian Tomşa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *