Din oras

Birocratia, bat-o vina! Intrarile multilingve in oras se lasa asteptate

Dupa mai bine de o luna de la adjudecarea concursului pentru cele cinci intrari in oras contractul intre castigator si Primarie nu a fost semnat. Reprezentantii institutiei dau vina pe birocratie.

Dupa mai multe amanari castigatorii concursului de idei lansate de Primarie pentru intrarile in oras au fost anuntati in 12 martie. Castigatorul premiului cel mare, implicit proiectul care va fi implementat, a fost desemnat Turnul, realizat de arhitectii Alexandru Fleseriu si Peter Eszter si inginerul Doru Calin Crisan. Numai ca de atunci Primaria tace malc, iar contractul nu a fost semnat nici pana in ziua de astazi cu arhitectii. Prin urmare se pare ca mai avem de asteptat mult si bine pana la implementare.

“Nu exista nicio problema. Contractul nu a fost semnat inca pentru ca sunt tot felul de proceduri care trebuie urmate inainte”, au precizat reprezentantii Primariei.

La momentul castigarii concursului arhitectii spuneau ca e nevoie de mai mult timp pentru implementare. In acest context si avand in vedere “celeritatea” cu care Primaria rezolva partea birocratica, cei 80.000 de turisti care sunt asteptati sa viziteze Capitala Tineretului vor fi intampinati de aceiasi intrari ponosite.

 Arhitectii spera ca anul viitor proiectul sa fie realizat si turnurile sa vegheze intrarile in oras.

Anul acesta proiectarea cu toate fazele, anul viitor executia. Depinde foarte mult de solutia tehnica”, a subliniat Alexandru Fleseriu pentru Ziar de Cluj la momentul castigarii concursului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *