In vizor

Billy Idol vrea sa faca un tur complet al Clujului

Pregatirile pentru concertul Billy Idol sunt in toi, organizatorii pun la punct ultimele detalii legate de scenotehnica, acces in locatie si alte actiuni importante pentru buna desfasurare a  evenimentului.

„Scena va avea 20 de metri adancine si cam tot atatia metri inaltime. Va fi adusa cu cateva zile inainte de concert din Budapesta, iar pentru amplasarea acesteia vor lucra in jur de 100 de oameni”, declara Cristina Szasz, coordonatorul evenimentului.

Cerintele lui Idol sunt la nivelul unui artist international. El va sosi la Cluj insotit de intreaga sa echipa, cu linerele special inchiriate de organizatori din Marea Britanie.

„Un astfel de liner are doua etaje si tot confortul unei case de lux”, completeaza Cristina Szasz.

Artistii au solicitat de asemenea vestiare separate, complet utilate, mancare traditionala si un tur privat al orasului.

Billy Idol va concerta pentru prima data la Cluj Napoca in data de 30 iunie. El isi va incepe turneul european in aceasta vara alaturi de celebrul chitarist Steve Stevens, unul dintre cei mai talentati chitaristi ai lumii, care a facut istorie pe scena incepand din anii ’80.

O viata punk

Combinand stilul punk al lui Idol cu background-ul hard rock oferit de Steve Stevens, Idol a devenit rapid vedeta MTV cu albume precum Billy Idol (1982) si Rebel Yell (1983) devenite blockbustere si datorita inventivitatii si talentului legendar al lui Steve Stevens prin improvizatii ale chitarii si o imagine glam-rock scandaloasa.

In octombrie 2014, Billy Idol isi va lansa autobiografia “Dancing with myself”, precum si primul sau album de studio din 2005. Autobiografia lui Billy Idol are acum si o data de lansare oficial stabilita – 7 octombrie 2014.

In cuvantul inainte, starul spune:

”Am venit la New York in primavara lui 1981, cu chitara mea Country Gentleman intr-o mana, o valiza in alta, cu jacheta mea roz in stilul lui Elvis din anii `50 in portbagaj si cu restul lucrurilor in spate. Cu siguranta, acest oras, cu zgarie-norii sai pana la stratul de ozon, atingand inaltimi pana atunci necunoscute, ar fi putut saluta inca un strain intr-o tara straina, inca un explorator actionand fara teama, fata in fata cu viitorul sau extrem de nesigur. Cerurile au luminat venirea mea in America in acea prima noapte cu stele cazatoare si cu un efect de halo ciudat, care ar fi putut fi omul din Luna razand de indrazneala mea. Aprope 33 de ani mai tarziu, am venit la tine din nou, cu o poveste de spus. M-ai stiut ca Billy Idol, rebelul care aduce iadul pe pamant, care si-a trait viata din plin, uneori mai mult decat viata i-a permis.

Dar eu sunt, de asemenea, William Albert Michael Broad, un copil al clasei muncitoare din suburbiile Londrei: un visator cu nasul intotdeauna intr-o carte,blestemat cu sentimente prea multe, vise prea mari si tristeti prea adanci. Viata mi-a dat o cheie de aur atunci cand m-am indragostit de rock’n’roll (o datorez muzicii din sangele irlandez al mamei mele) si o lume cu totul noua s-a deschis pentru mine. Cu aceasta lume a venit fiecare ocazie si fiecare ispita de sub soare, si totodata, exces non-stop. Sunt iremediabil impartit intre intuneric si bine, sunt rebel si sfant, maniac sexual si calugar, poet si preot, demagog si populist. Pe hartie, pun totul jos, fiecare bucatica  de inima”. 

Biletele la concertul de la Cluj se pot achizitiona online de pe www.eventim.ro, din reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti), stand vanzare Iulius Mall si Polus Center.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *