Din oras

Cosmina Fernoaga ii da replica editorialistului Octavian Hoandra

Jurnalista Cosmina Fernoaga reactioneaza la textul publicat, ieri, de Octavian Hoandra, editorialist al Ziua de Cluj, privind mentiunile procurorilor DNA despre scoaterea unui articol de presa din mediul online, la cererea lui Horea Uioreanu.

“Regret ca s-a simtit atat de afectat de referatul DNA incat a decis sa creeze asa o falsa poveste despre cum ZIUA de Cluj nu ar fi publicat articole pe surse, mai ales ca, vezi Doamne, eu n-as fi luat pozitia celor implicati in articolul despre Aeroport, si ca acesta ar fi fost motivul pentru care mi l-a scos din ziar.  Da, e absurd ca trebuie sa justific astfel de argumente dupa ce s-a dovedit ca baietii acestia bine infipti, despre care am scris si care aveau senzatia ca pot face absolut orice ilegalitate in Cluj, sunt acum in arest. Dumneavoastra, d-le Hoandra, de ce v-ati obosit sa insiruiti neadevaruri, cui ii sunt de folos?”, se intreaba Cosmina Fernoaga.

“Daca pe dumneavoastra incercati sa va aparati in felul acesta, atunci va spun ca ati ales metoda gresita. Personal, nu v-am denigrat niciodata, nici chiar dupa ce am pornit proiectul Actualdecluj.ro. N-am raspuns nici la cererea DNA, nici la solicitarea colegilor din presa. Cred ca nu foloseste nimanui sa afle care au fost disputele interne la Ziua, cu atat mai mult cu cat eu nu ma consider o victima. Și  nu pentru ca poate, in opinia unora n-am fost, ci pur si simplu pentru ca ma simt suficient de puternica. Știu ca ceea ce am construit la ZIUA de Cluj, pot face mult mai bine la Actualdecluj.ro. Prin urmare, n-am avut vreodata intentia sa va jignesc sau sa va atac in vreun fel, in pofida modului in care ati ales sa ne incheiem colaborarea. Trebuie, insa, sa stiti, ca nu sunt eu cea care sa fi avut vreun amestec in ancheta DNA si m-as fi asteptat din partea dumneavostra sa reactionati altfel”, continua aceasta.

“Cine dintr-o institutie si-ar fi permis sa spuna, fara sa apeleze la protectia anonimatului, ca Uioreanu si Ciceo au trucat o licitatie de o asemenea anvergura, sau ca Bene a dat spagi cu nemiluita? E normal ca astfel de informatii sa apara pe surse, nu-i o tehnica straina in presa si nu inteleg de ce insinuati altceva? Pe surse, asadar, insa nu fara  a contacta partile implicate a aparut si cel de-al doilea articol: „Lucrari de peste 17 milioane de lei la Aeroport, derulate fara autorizatie de construire” (linkul nu mai exista). Acesta a fost articolul pe care l-am postat direct pe site in dimineata de 2 aprilie, ora 08.00, iar dupa circa doua ore a fost sters! Dumneavoastra ati admis, intr-o discutie telefonica, ca l-ati sters si nu pentru ca eu n-as fi luat pozitia partilor, ci doar pentru ca as fi fost prea „rautacioasa”, ca sa va citez exact reprosul. N-o sa intru in alte detalii, n-o sa povestesc niciodata ce a urmat in ziua respectiva, din respect pentru anii in care, consider, am fost colegi. Daca dumneavoastra sunteti impacat cu ceea ce ati facut, foarte bine, va urez in continuare succes, n-am nevoie de nici o explicatie.

Dar sa nu-mi cereti mie sa simt vreun regret. Eu m-am comportat firesc, am actionat asa cum stiu eu cel mai bine, asa cum am procedat intotdeauna, am avut datele si le-am publicat. Nici o clipa n-am avut vreun alt intres. Ca situatia a degenerat, e strict opera procurorilor. Daca informatiile mele le-au fost de vreun folos  sau nu, n-am de unde sa stiu, oricum, la cum arata referatul DNA, este clar ca exista probe incontestabile care, de altfel, i-au si facut pe Uioreanu si Bene sa-si recunoasca faptele.  Ancheta derulata in acest caz este meritul Elenei Botezan, o femeie exceptionala, din toate punctele de vedere, un procuror care ma face sa ma simt mandra ca traiesc in Cluj, in Romania. Macar de-ar invata politicienii din lectia pe care femeia aceasta le-o preda, mai nou, aproape in fiecare an”, incheie redactorul-sef Actualdecluj.ro.

Foto: Actualdecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *