Editorial

BARZĂ, ALCOOL, VIEZURE, PÂINE, MÂNZ, BORMAȘINĂ

Scris de 257

Barză, brânză, viezure, mânz, cuvinte care se pare că ne-au fost lăsate moștenire de daci, o civilizație extrem de avansată, care a pus bazele poporului mai puțin avansat din ziua de azi.

Dintre cele patru cuvinte pe care le știe orice român-verde, „brânză” nu prea are ce căuta acolo, pentru că e de origine latină. Dar sigur e o greșeală a lingviștilor, n-are cum să le fi scăpat dacilor, cea mai civilizație pe care a dat-o omenirea, tocmai cuvântul „brânză”. Brânza e seva vieții, deci sigur a pornit dintre picioarele unui dac.

Ce nu știe publicul larg, doar privilegiații care au acces la informațiile secrete din seiful Vaticanului, e că dacii ne-au lăsat mai multe cuvinte. Mult mai multe. Este o conspirație iudeo-masonică să nu știm exact câte cuvinte ne-au lăsat, pentru că, după cum se știe, cuvintele se pot transforma în arme. Și nimeni nu vrea o Românie înarmată, chiar și cu cuvinte.

Pe lângă „barză”, care este un vehicul biologic aerian de transportat copii, dacii ne-au lăsat și cuvântul „alcool”. Fariseii limbii române susțin că „alcool” are origini latine și arabe, dar tăcerea trebuie ruptă o dată pentru totdeauna: „alcool” este cuvânt dacic și există dovezi recente care susțin asta.

„Un bărbat de 54 de ani din România a fost expulzat din Italia, fără posibilitatea de a se întoarce timp de 5 ani, după ce a fost dus la spital în stare de ebrietate de 73 de ori. Potrivit Messaggero Veneto, bărbatul a fost surprins în stare avansată de ebrietate și dus la spital de 73 de ori de către polițiștii italieni, iar 45 dintre situații au avut loc de la începutul anului.”, scrie digi24.ro.

Cine, dacă nu un dac, putea ajunge beat la spital de 45 de ori, doar anul acesta? Cine, dacă nu un dac, se putea îmbăta în fiecare sfântă zi din acest an? Cine, dacă nu un dac, putea fi dat afară dintr-o țară pentru că bea prea mult și face scandal? Mai vreți dovezi că „alcool” e un cuvânt dacic?

„O femeie din județul Brăila nu se poate întoarce acasă, deoarece familia iubitului ei a cerut un ordin de protecție. După ce consumă alcool, aceasta devine agresivă, distruge lucrurile din casă și îi bate pe membrii familiei, inclusiv pe concubinul său.”, scrie hotnews.ro.

Dacă femeia asta, care își ia iubitul și familia la bătaie când se îmbată, nu e pui de dac, apoi nu știu ce e.

Pe lângă viezure, care e un fel de sconcs mai puțin faimos, dacii ne-au lăsat și cuvântul „pâine”. Sigur, jihadiștii limbii române susțin că „pâine” ar fi un cuvânt cu origini latine, dar există dovezi recente care demonstrează, fără putință de tăgadă, că „pâine” este un cuvânt cât se poate de dacic.

„Grădinița cu program prelungit „Luminișul Pădurii” Pitești a cumpărat de la societatea Standard Mondopan Group SRL 110 pâini la prețul de 131.230 de lei, conform datelor apărute pe platforma publică de achziții publice SICAP. Asta înseamnă că o singură pâine a costat 1.193 de lei, fără TVA, adică aproape 250 de euro!”, scrie money.ro.

Contactată de educatieprivata.ro, directoarea grădiniței se apără, spunând că este vorba despre o eroare la introducerea datelor în computer. Adică s-a introdus cu punct în loc de virgulă, prețul pâinii fiind, de fapt, de 1,3 lei.

Posibil, dar datele s-au introdus greșit și pe 16 ianuarie, și pe 13 decembrie, 2019, și pe 6 decembrie, 2019, și pe 8 noiembrie, 2019. Măi să fie, de atâtea ori „s-au băgat datele greșit în computer” și nimeni nu și-a dat seama? A naibii coincidență!

Pe lângă „mânz”, care e copilul din fân al iepei, dacii ne-au lăsat și cuvântul „bormașină”. Evident, sculer-matrițerii limbii române susțin că „bormașină” este un cuvânt de origine germană, dar descoperirile recente aduc dovezi incontestabile că dacii își deranjau vecinii cu bormașina. Iată unde se poate ajunge, în zilele noastre, de la o bormașină:

„Poveste halucinantă în judeţul Bacău. O femeie a mărturisit că şi-a ucis un vecin, un bărbat de 85 de ani, apoi că i-a ţinut trupul în balcon aproape o săptămână.”, scrie stirileprotv.ro.

O fi dat vecinul prea mult cu bormașina și femeia n-a mai rezistat. O fi cerut o sticlă de ulei și n-a mai dat-o înapoi. O fi zis ceva, o fi înjurat, cert e că îți trebuie o tărie de dac să acționezi ca femeia asta.

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 3 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 3 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 5 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 6 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 7 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 8 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 17 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 22 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 23 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 23 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Editorial

ZBOARĂ, IOHANNIS, ZBOARĂ!

Ce știm noi despre președintele Iohannis? Că e mare fan al mișcării, practicând niște sporturi […]

Recomandările redacției
TOP CITITE