Politica

Balada unui greier clujean: Horia Uioreanu a cantat si a dansat toata vara

Vara ce tocmai s-a incheiat a fost plina de joc si voie buna pentru presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu. Seful Clujului a cantat si a dansat cat a fost vara de lunga, pe ritmuri rock sau acorduri de muzica populara, a participat la fetivaluri si s-a plimbat cu targul prin judet. 

In prima zi oficiala a verii, Horea Uioreanu a participat la deschiderea oficiala a TIFF. A pasit pe covorul rosu, s-a pozat cu vedetele si a luat cuvantul:

„Am discutat in 2001 despre o traznaie de festival de film la Cluj, am inceput acum 12 ani si nu am gresit. Astazi avem o alta dezvoltare si mulți ani pe harta festivalurilor de film. Clujul va fi un punct important. Multumim Tudor Giurgiu si echipei festivalului!”.

Pe 7 iunie, Uioreanu a fost mustrat de vicepremierul Liviu Dragnea, care a inspectat lucrarile la noua pista de 3.500 de metri a Aeroportului International Cluj-Napoca. Se pare ca, pe atunci, presedintele CJ a uitat sa-i spuna lui Dragnea ca exista o problema cu expropierile, fapt care l-a iritat pe vicepremier.

Doua zile mai tarziu, Horea Uioreanu a uitat de mustrare, pe ritmuri rock. A fost la “Cluj Arena Fest”, la concertul celor de la Deep Purple.

Sport judetean: taiatul de panglici 

In 11 Iunie, a plecat la Zalau, cu “Produs de Cluj”, de unde si-a cumparat o curea de piele.

Primele panglici tataie vara aceasta au fost la Huedin si Gherla, cand Uioreanu a participat la inaugurarea statiilor de epurare a apei.

La inceputul lui iulie, presedintele CJ a participat la dezbateri privind regionalizarea, s-a intalnit cu rectorii clujeni, a premiat “fetele de aur” de la clubul Olimpia UT Cluj-Napoca, apoi a taiat din noi panglici. De data aceasta, la Dej, tot la o instalarea unei statii de epurare a apei.

La mijlocul lunii iulie, presedintele CJ a participat la Sarbatoarea motilor de la Crucea Iancului, cand a urcat pe scena alaturi de nume mari ai muzicii populare romanesti. Nu a cantat, dar si-a etalat calitatile de mare dansator.

Tot in iulie, s-a dus cu “Produs de Cluj” la Turda, unde iar a dansat pe scena. A fost la bal, la Apahida, la fiii comunei de la Frata si de la Luna si s-a dus din nou pe santierul noii piste a aeroportului. Apoi a mers pe Valea Garbaului, la Peninsula, unde s-a dat cu elicopterul si a participat la concertul lui Emir Kusturica.

Spre sfarsitul lui cuptor, a mai taiat o panglica la Rahova, la inaugurarea rezervorului de apa si a participat la ceremonia organizata cu ocazia Zilei Imnului  de stat al Romaniei. Apoi a premiat si felicitat elevii de nota 10 ai Clujului, cei care au reusit sa obtina nota maxima la examenul de bacalaureat.

August a venit cu o alta sarbatoare, ajungerea “Produs de Cluj” la Baia Mare, unde Uioreanu a sarbatorit asa cum ii sade bine unui  maramuresean: imbracat in haine populare.

Cu ocazia sarbatorii “Adormirea Maicii Domnului”, Horea Uioreanu i-a inmanat parintelui Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis si vicar al Timocului, titlul de Cetatean de Onoare al judetului Cluj. “Am fost in Valea Timocului, am vazut ce necazuri au romanii de acolo, dar am vazut si rodul stradaniilor sfintiei sale, parintele Boian de a propovadui limba romana”, a spus presedintele CJ.

Spre sfarsitul lunii august, Uioreanu a mai bifat doua petreceri: una la fiii copmunei Garbau si una la sarbatoarea Feleacului.

In ultimele zile de vara, Horea Uiopreanu le-a inmanat membrilor delegatiei clujene de alpinisti care au pornit spre Himalaya drapelul si insemnele judetului Cluj.

 

Nu doar Horea Uioreanu s-a distrat vara asta. Emil Boc, primarul Clujului, a avut o vara cel putin la fel de interesanta.

sursa foto: pagina de facebook a lui Horea Uioreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *