In vizor

Primaria aloca pentru cheful pensionarilor cu 100.000 de lei mai mult decat pentru rechizitele copiilor saraci

Consiliul local va vota, in sedinta de joi, alocarea a 119.000 de lei pentru sarbatorirea Zilei Varstnicului in 1 octombrie, chef la care, asa cum a fost si anul trecut, vor fi invitati 1.700 de pensionari. Ca si anul precedent, cand s-a tinut chermeza la Hotel Napoca, meniul pe persoana va costa 70 de lei. Mult mai putini bani s-au alocat pentru achizitionarea de rechizite scolare pentru copiii saraci, iar numarul beneficiarilor este de trei ori mai mic.

510 copii, proveniti din familii cu venituri reduse, vor primi ghiozdane si rechizite de la Directia de Asistenta Sociala si Medicala din cadrul Primariei. Copiii se afla in evidentele Directiei si provin din familii sarace, cu venitul pe membru de familie sub 200 de lei pe luna.

Fiecare copil va primi un ghiozdan, o cutie de acuarele, cate un caiet de biologie si muzica, un bloc de desen, un penar si cate cinci bucati de caiete de matematica si dictando. Penarul va contine trei pixuri, sase carioci, doua creioane, o ascutitoare, un liniar si o radiera.

Pentru fiecare ghiozdan se vor cheltui peste 40 de lei, suma totala ridicandu-se la peste 20.000 de lei, cu aproape 100.000 de lei mai putin fata de cat a alocat Consiliul Local pentru cheful pensionarilor de Ziua Varstnicului pentru mancare si bautura.

Asta in timp ce pentru meniul unui pensionar pentru chermeza din 1 octombrie Consiliul Local scoate din buget 70 de lei. Anul trecut primarul Emil Boc, prezent si el la chef, a fost ovationat de pensionari, a dansat cu ei si le-a promis gratuitate pe transportul in comun si subventii la incalzire.

Foto: stiridecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *