Politica

Stim ce a facut Emil Boc asta vara

Primarul Clujului a avut o vara frumoasa, plina de evenimente efervescente, intalniri cu cetatenii, premieri, dezbateri, vizite de lucru si inaugurari. La o simpla analiza a paginii de Facebook, in ultimele trei luni, aflam ca Emil Boc a casatorit foarte multi clujeni, i-a premiat pe altii la 50 de ani de casnicie, s-a pozat cu copiii in parc si s-a dus cu ziaristii pe santierele orasului. Printre cele mai celebre aparitii publice se numara bataia cu perne din fata sediului Universitatii Babes-Bolyai, cu ocazia unui eveniment organizat de Youth@Cluj-Napoca 2015.

Prima postare a lui Emil Boc din luna iunie se refera la cununiile civile oficiate de el in foisorul din Parcul Central, unde s-a pozat cu toti mirii si toti nuntasii, in pozitie de “drepti”, ca un elev cuminte.

 

In aceeasi zi, edilul Clujului a dovedit si ca este in forma, si-a incaltat adidasii cu sireturi rosii si a alergat de la Primarie pana la Sala Sporturilor „, cu o torta in mana in onoarea persoanelor cu dizabilitati in cursa „Flacara Sperantei”, organizata cu prilejul deschiderii Special Olympics.

 

Tot in 1 iunie s-a pozat pe covorul rosu de la deschiderea TIFF si pe scena din Piata Unirii, cand a luat cuvantul si le-a replicat organizatorilor ca ii sprijina cu 450.000 de lei.

 

O zi mai tarziu, Emil Boc a facut o baie de multime in Parcul Central la Oraselul Copiilor. “Sarbatoarea Zilei Copilului continua si astazi la Cluj. Oraselul Copiilor din Parcul Central e plin de zambete si voie buna”, scrie in descrierea albumului.

 

A fost imortalizata pe Facebook si prima intalnire cu manasturenii pe tema bugetarii participative, intalnire transformata in audienta de cartier, avand in vedere ca primarul nu prea mai are usa deschisa tuturor clujenilor.

 

Nu puteau lipsi nici excursiile la santierele de reabilitare a drumurilor, bineinteles, mereu cu presa pe urme.

 

Emil Boc nu a putut lipsi nici de la festivitatea de absolvire a Universitatii Tehnice, unde a dat sfaturi pretioase.

 

De la exercitiul militar din poligonul Someseni Boc a fugit mai repede ca sa dovedeasca iubirea de carte si sa deschida targul de carte Transilvania, dupa care s-a asezat cuminte in dreapta mitropolitului Andrei.

 

Edilul a mai bifat cateva comisii, dezbateri si intalniri pe diverse teme inaintea sa dea startul raliului Clujului si sa asculte Jazz in Parcul Central. Una dintre cele mai memorabile iesiri in public a fost, totusi, bataia cu perne de pe strada Kogalniceanu, imortalizata in albumul “Tineretea este o stare de spirit – Cluj Never Sleeps”.

 

La final de iunie, Boc a mai dezvelit o placa, a mai pupat o icoana si un tricolor de Ziua Drapelului si a participat la un eveniment caritabil in noul Cazino. A fost prezent si la absolvirea agentilor de politie unde a fost eclipsat de Lucia Suciu, primarul Chinteniului.

 

In luna iulie, excursia cu ziaristii a fost pe santierul liniei de tramvai, aproape de finalizare, iar baia de multime a avut loc in Parcul Primaverii, unde femeile din PDL nu au ratat sa se fotografieze cu primarul. Il putem vedea zambitor in poza chiar si pe Daniel Buda.

 

In cele ce au urmat, Emil Boc si-a cumparat zarzavaturi din pietele volante, a sarbatorit Ziua Nationala a Frantei si a premiat elevii de zece ai Clujului, dupa care s-a plimbat la Festivalul Peninsula.

 

Pana la Ziua Imnului, Boc si-a mai trecut in palmares cateva dezbateri, premieri de cupluri la nunta de aur, dupa care a urmat anuntul pompos de transparenta totala a Primariei in ceea ce priveste achizitiile. La Festivalul Culorilor, eveniment sprijinit de Primarie  cu 70.000 de lei, primarul s-a pozat cu fanii, dupa ce acestia s-au “batut” cu prafuri colorate in Piata Unirii.

 

La inaugurarea liniei de tramvai din 5 august, Emil Boc s-a abtinut sa mai conduca vehiculul polonez, dar a venit la prima calatorie cu tot alaiul din Primarie.

 

La debutul Zilelor Culturale Maghiare, Emil Boc a ciocnit un pahar de sampanie cu participantii festivalului folcloric international Sf. Stefan si nu a ezitat sa se bage in hora incinsa in fata Cazino-ului.

 

In ultimele postari edilul ne anunta ca se pregateste strategia municipiului pentru perioada 2014-2020 si isi delecteaza fanii cu poze de la campionatul de gatit, cu varza uriasa a la Cluj, preparata de bucatarii restaurantului Primariei. Anul acesta, insa, edilul nu a mai participat nici la prepararea verzei, nici la impartirea portiilor.

Nici seful judetului, Horea Uioreanu nu a stat deoparte in ultimele luni. Citeste aici cum si-a petrecut vara Uioreanu.

Foto: pagina de Facebook a primarului Emil Boc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *