Editorial

"Baietii destepti" din tiganie

Scris de 454

Se oparesc comentatorii de la televiziuni cand cineva foloseste cuvantul “tigan” in loc de “rom”. Se striga cu majuscule pe online-uri cand primarul de la Baia Mare ii scoate pe tigani din Craica si ii trimite la periferie.

Romania mimeaza corectitudinea politica, dar este de un xenofobism atroce.

Tiganii sunt, insa, o vaca de muls pentru baietii destepti din ONG-urile ce vaneaza proiecte europene cu titluri pompoase. In fiecare an din ultimii zece s-au tocat milioane de euro pentru “imbunatatirea imaginii comunitatii rome”, “reconversia” lor, ba s-a ajuns chiar si la nesimtirea de a lua bani europeni pentru a face din niste tigani amarati cameramani de televiziune.

Ii injuram pe “baietii destepti” din energie, dar la fel de frumoase sunt si tunurile facute pe spinarea romilor. Se scrie proiectul, se iau 100.000 de euro pe el, se face un site frumos, se tiparest 500 de pliante, se cheama presa, se fac fotografii si gata decontul, banutii dispar ba la o tipografie cu care exista o intelegere, ba la o firma de webdesign s.a.m.d.

In orasul asta, Ziar de Cluj a descoperit doua fundatii care au tocat zeci de mii de euro pe tampenii. Rezultatele proiectelor lor contrasteaza flagrant cu o alta poveste, scrisa tot de noi, despre cei doi tineri clujeni care, fara fundatii si proiecte europene, spala voluntar in fiecare dimineata zeci de copii de la Pata Rat si apoi ii trimit curati la scoala.

Sa mimezi caritatea si implicarea sociala a devenit o afacere la Cluj.

FOTO: neuerweg.roULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 9 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 10 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 11 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 13 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 13 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 14 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 14 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
UMILĂ OPINIE Editorial

Burlescul fotbalului românesc

Adică despre grotescul situaţiei de a face sport cu cocalari, bişniţari şi săgeţi cu muci […]

Recomandările redacției
TOP CITITE