Rautacisme

Băiat ”finuț”, Emil ”OSĂ” Boc o dă mai pe jazz. S-a dus să se filmeze la “clubul de jazz” de pe proaspăt renovata Emmanuel de Martonne. Nea’ Emile, vezi bre ca te așteaptă oamenii și la Pata Rât

Emil ”OSĂ” Boc a fost invitat la festivalul KHETANE de la Pata Rât. În mod anormal pentru un edil, nu s-a dus. Nu s-a dus că nu era rost nici de făcut poze frumoase, nici cei de la Pata Rât nu sunt suficient de mulți încât să conteze ca voturi, e un loc în care i s-ar fi pus întrebări incomode care i-ar fi zdruncinat ”punctajul” după care știe el răspunde (șabloanele despre ”OSĂ”) și că pentru el Orașul nu e decât o stradă în Centru și Parcul Mare când îi vine stăpânul Buta să-i facă Untold.

În schimb s-a dus, neinvitat, pe strada Emmanuel de Martonne unde s-a creat un fel de club de jazz ad-hoc în cadrul festivalului Jazz in the Park. Care dacă-i în ”parc” se poate muta și în stradă, așa, ad-hoc. Să poată apare și Emil ”OSĂ” Boc să împuște doi iepuri: să arate că e cool și că a reabilitat cu multă dală o nouă stradă din Cluj.

Normal, pe pagina sa de Facebook au început să se scurgă limbile-n ego ale ”Armatei Domnului Nostru Emil Boc”, cele care-l îmbracă de are el imăresia că umblă îmbrăcat.

Surpriza vine când, printre tonele de limbă mai apare și câte o critică: ”vezi că orașul nu e numai Centrul, mai ocupă-te și de periferii”; ”Nea’ Emile, vezi bre ca te așteaptă oamenii și la Pata Rât, poate ai ceva de discutat și cu oamenii aceia”; șamd.

Ești tot mai gol de caracter, Emile – cu exerciții din acestea penibile de PR rămâi singur și trist. Și, ce e mai trist, fix ca la Ghiță Funar, ăia care ți se propteau cu limba-n ego cel mai cârtos, ăia te vor repudia în modul cel mai grosolan cu putință. După ce ai fost tu ales, nici un clujean nu votase cu Funar timp de 12 ani. Se alesese el de unul singur.

PS: Uitarăm să felicităm presa de chitanțier care a relatat călduț despre vizita de lucru a primarului ”OSĂ”, fără să remarce, critic, ipocrizia acestei vizite în contextul absenței acestuia la Festivalul KHETANE de la Pata Rât.