Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Șoimița Mihaela Suciu, decanul Facultății de Medicină, are numeroase apartamente, case și conturi bancare

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. dr. Șoimița Mihaela Suciu este decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca. A câștigat concursul pentru această funcție, anul trecut, fiind validată în funcție în 12 februarie 2020.

Cea mai recentă declarație de avere a fost publicată în martie 2020 și este aferentă anului 2019. Conform documentului citat, Șoimița Mihaela Suciu are un teren de 750 mp în Cluj, dobândit prin cumpărare împreună cu soțul. Mai are 3 apartamente și o casă în Cluj.

Decanul Facultății de Medicină deține și un autoturism Hyundai (an fabricație 2005), un autoturism Seat (an fabricație 2006) și un motociclu Piaggio (an fabricație 2005).

În ceea ce privește depozitele și conturile bancare, Suciu a menționat în declarația de avere 2 conturi pe numele său și 5 pe numele soțului. În total, cei doi au 140.700 lei și 140.300 euro.

De la UMF a încasat, în 2019, un salariu anual de 171.429 lei. Soțul său, angajat cu contract de muncă la Sentec SRL, a avut venituri totale de 156.617 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *