De cartier

Anul cartierelor: Autoritățile, nemulțumite de ritmul lucrărilor la Baza Sportivă La Terenuri. Termenul limită a fost prelungit din octombrie, în „anul acesta”

Scris de 235

Proiectul realizării uneia dintre cele mai moderne baze sportive în cartierul Mănăștur pare să se blocheze de-a binelea. După ce termenul limită prevăzut inițial pentru finalizarea lucrărilor de execuție a fost preschimbat din septembrie în octombrie 2021, acum autoritățile locale ar fi mulțumite dacă baza La Terenuri ar fi gata „anul acesta”, adică pe final de an.

După ce Ziar de Cluj semnala că administrația locală a transformat centrul municipiului într-un imens șantier, chiar dacă anul 2021 a fost dedicat, formal, cartierelor municipiului, reprezentanții Primăriei au susținut că lucrările de modernizare din cartiere, precum demolarea garajelor ori proiectul de realizare a bazei sportive La Terenuri reflectă interesul autorităților pentru toate zonele orașului.

„Suntem prezenți în toate cartierele, atât în centru, cât și în cartiere”, a susținut viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

La Terenuri – un proiect întârziat

Până și reprezentanții administrației locale au fost nevoiți să recunoască că ritmul de derulare al lucrărilor de la baza sportivă La Terenuri nu este unul satisfăcător, chiar dacă acesta reprezintă un exemplu de intervenție a autorităților în cartiere.

În „anul cartierelor”, La Terenuri reprezintă o prioritate, însă una marcată de întârzieri.

„Ritmul nu este cel dorit. 

Am câteva rezerve că vor reuși să recupereze termenul, iar dacă nu, vom sancționa.

Proiectul trebuie finalizat anul acesta”, a declarat Dan Tarcea. 

În urmă cu o lună de zile, primarul Emil Boc, însoțit de reprezentanți ai Primăriei, a efectuat o vizită în cartierul Mănăștur pentru a impulsiona desfășurarea lucrărilor la baza sportivă La Terenuri. 

„Baza sportivă „La Terenuri” din Mănăștur, realizată în proporție de 30%.

Am atras atenția constructorului cu privire la obligația respectării obligației contractuale de finalizare la termen a bazei sportive, sub rezerva aplicării penalităților de întârziere și a înscrierii pe nedorita „listă a rușinii” lucrărilor nefinalizate la termen.

Termenul contractual este luna Septembrie la care pot fi adăugate zilele ploioase în care nu s-a putut lucra, conform legii”, nota edilul Emil Boc.

Termenul limită a fost schimbat ulterior pentru luna octombrie 2021. 

Acum, autoritățile speră ca proiectul să fie finalizat „anul acesta”. 

Lucrările de la Baza Sportivă La Terenuri sunt executate de asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL.

Contractul a fost semnat în 2020, la sfârșitul lunii aprilie și are valoarea de 5,5 milioane euro, fără TVA.

 

 

 

sursa foto: captura emilboc/facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Din oras
  Swarco Vicas din Târgoviște vinde vopsea pentru marcaje rutiere de 2,8 MILIOANE LEI către Primăria lui Boc. Vopseaua de pe pista de biciclete din Piața Unirii s-a distrus la scurt timp de la darea în folosință
 • Acum 15 hours Sport
  Cornel Dinu: „Doar Boc vrea promovarea lui U, restul greilor, NU”
 • Acum 15 hours Eveniment
  Proiectul de reabilitare a căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor a înregistrat 19 oferte. Clujenii încă așteaptă modernizarea giratoriului blocat de la Tăietura Turcului
 • Acum 16 hours De cartier
  În cartiere, benzile dedicate pentru BUS sunt proiectate în viitor: «În Zorilor nu sunt suficiente linii de bus pentru a face proiectul rentabil… Astăzi trebuie să gândim metropolitan»
 • Acum 17 hours Cooltura
  Un spectacol de comedie neagră: „Crimă cu pistol și bile” se joacă la Teatrul Național Cluj cu regizorul în greva foamei
 • Acum 18 hours Din oras
  Turnul Pompierilor ar putea fi inclus în următoarea ediție #NoapteaMuzeelor, pentru a satisface «setea pe care o au clujenii să vadă diferite chestiuni» culturale
 • Acum 18 hours Afacerea zilei
  Profit în creștere pentru distribuitorul de gaze italian CPL Concordia. Anul trecut a făcut profit de 2,2 MILIOANE EURO
 • Acum 19 hours Din oras
  Atenție la picioare! În „Clujul pietonal”, pe un trotuar din dreptul unui șantier a apărut o „țeapă de gaz”
 • Acum 20 hours Cooltura
  SE ÎNTÂMPLĂ ŞI LA “CASE MARI” ŞI “EDUCATE”: Hărțuire sexuală, umilire, viol. Mărturiile unor studenți sau absolvenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj
 • Acum 20 hours De cartier
  Autoritățile vor să monteze dale înierbate pe Titulescu, pentru a salva zona verde de pe spațiul pietonal, însă în viitor: «Parcările vor fi în spatele blocurilor, iar trotuarele vor fi recuperate»
 • Acum 21 hours Eveniment
  Primăria cumpără laptopuri și calculatoare de peste 1,3 MILIOANE LEI. Digitalizarea încă lasă de dorit
 • Acum 21 hours Eveniment
  UN CONTRACT DE MILIARDE DE LEI, PUBLICAT ÎN SEAP: anunțul pentru achiziția de zeci de rame electrice. Şi Clujul va beneficia
 • Acum 22 hours In vizor
  RUȘINE, BĂ, CIUCĂ! Escrocheria EUROCOMUNICARE continuă și sub mandatul premierului cu grade și doctorat plagiat. Ciucă a numit-o pe Alina Bârgăoanu pentru un nou mandat la Consiliul de Administrație al Institutului European
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE