Analiza

Averile directorilor din Primărie: Olimpia Moigrădan, șefa Direcției Economice, are proprietăți imobiliare, mașini și un salariu de circa 2000 de euro

V-ați întrebat vreodată cât câștigă locotenții lui Emil Boc, primarul „sărac și cinstit” care locuiește la bloc în Zorilor și care de abia și-a permis, în 2021, după o viață de muncă în slujba cetățenilor, o amărâtă de casă de vacanță în Câmpenești?

Ziar de Cluj vă prezintă averile directorilor din Primăria Cluj-Napoca – ce salarii și ce proprietăți au cei care trudesc din greu, zi de zi, pentru dezvoltarea orașului imobiliaro-festivalier.

Olimpia Moigrădan conduce Direcția Economică din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, direcție care are în subordine: Serviciul Financiar; Serviciul Contabilitate; Serviciul Rate chirii tarife şi preţuri; Serviciul Buget și execuție bugetară; Compartimentul Buget învăţământ preuniversitar de stat.

Directorul executiv Olimpia Moigrădan deține 16 terenuri (agricole, forestiere, în intravilan și în extravilan), în municipiul Cluj-Napoca și în județul Sălaj. Terenurile din Cluj-Napoca, Colonia Sopor, le-a cumpărat împreună cu soțul în anii 2003, 2006, 2007, iar celelalte le-a moștenit:

Olimpia Moigrădan a moștenit, anul trecut, și o casă de 99 mp (în cotă parte ½), în comuna Românași, județul Sălaj.

Directoarea deține 2 autoturisme și o remorcă auto: o Dacia 1410 fabricată în 1998, un Volkswagen Passat fabricat în 2002 și remorca Maz fabricată în 1992. Niciun vehicul electric, așadar, nepoluant, conform cu aspirațiile ”green” ale șefului său direct, Emil Boc.

La capitolul „active financiare”, Olimpia Moigrădan a declarat un cont curent cu o valoare la zi de 15 773 lei, un fond de pensii facultative cu o valoare de 11 093 lei și un fond de pensii Pilon II, unde a cumulat 80 039,21 lei. Directoarea are contractată și o linie de creditare în valoare de 63 500 lei.

Olimpia Moigrădan a câștigat, în anul anterior, un salariu de 118 173 lei, adică un venit lunar de 9 847 lei.

Soțul ei, angajat la RADP Cluj-Napoca (regie în subordinea Primăriei), a câștigat un venit anual de 75 255 lei. A obținut și de la M.A.P.N. o pensie anuală de 52 776 lei. Cumulat, 128 031 lei, adică 10 669 lei lunar.

Olimpia Moigrădan este, în plus, și acționară la mai multe S.I.F.-uri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *