Sanatate

Autosugestia si sanatatea

Noi suntem singurii raspunzatori pentru starea noastra de sanatate, pentru fericirea ai reusitele noastre. Soarta depinde de noi, de subconstientul nostru, care este atat fructul mostenirii morale din societate, cat mai ales al deprinderilor pe care ni le-am creat singuri.

 

In toate stiintele medicale prima lectie a vindecarii este inlaturarea cauzei. Din nefericire, de cele mai multe ori, cauzele respective au fost cautate in tesuturile trupului, desi medicina traditionala si metafizica au ajuns de multa vreme la concluzia ca pricina fundamentala a marii majoritati a bolilor se gaseste in corpul energetic, in corpul astral sau mental.

 

Aceasta nu inseamna ca bolile exista numai in inchipuirea oamenilor sau ca ar fi de ajuns ca ei sa-si inchipuie ca se insanatosesc. Realitatea este ca, de cele mai multe ori, explicatia si justificarea lor se gasesc in activitatea mintii umane, chiar daca noi le simtim numai fizic. Asupra materiei este absolut necesar sa se actioneze cu o forma-energie, iar dintre cele care ii stau la dispozitie omului nu poate fi alta decat mentalul. Acesta poate interveni remarcabil in toate metodele medicale medicale si terapiile naturiste, de la cele traditionale la cele mai moderne.

 

Activitatea mentala pozitiva

Orice metoda medicala, oricat de buna si adaptata ar fi pentru maladia pacientului, nu-si va putea atinge scopul vindecator daca nu exista incredere deplina in sansele vindecarii si daca, in timpul administrarii tratamentului, pacientul nu depune o activitate mentala pozitiva.

 

Mentalul sau spiritual uman are doua componente fundamentale distincte:

1.    mintea obiectiva sau constientul, care, in contact cu lumea ambianta, se ghideaza prin intermediul celor 5 simturi. Ea se foloseste de observatie, experienta si educatie, functia ei principala fiind rationamentul constient;

 

2.    mintea subiectiva sau subconstientul, care ia cunsotinta de lumea inconjuratoare independent de simturi, percepand prin intuitie, si care este sediul sentimentelor. Toate informatiile, bune sau rele, provenind de la gandurile si cunostintele pe care noi le furnizam, se inmagazineaza in subconstient, avand tendinta de a se realiza.

 

Mintea constienta se aseamana cu capitanul unei nave. El conduce vasul, dand ordine personalului aflat la bord. Mintea subiectiva se aseamana cu personalul navei, care asculta toate ordinele capitanului fara a discerne intre cele bune si gresite. Daca ordinele capitanului sunt bune, marinarii vor conduce nava la destinatie, iar daca ordinele sunt gresite, acestia, respectandu-le intocmai, vor risca sa distruga nava.

 

La fel se intampla si in domeniul sanatatii: daca metodele sau remediile naturiste se aplica in mod mecanic, fara o activitate mentala pozitiva, efectele vor fi mici sau nu vor aparea deloc. Daca gandurile insotitoare vor fi adevarate sau false, pozitive sau negative, si rezultatele vor fi in concordanta cu acestea. Oricat ar fi de corect aplicate procedurile in cauza, daca mintea obiectiva nu actioneaza pozitiv si puternic, astfel incat subconstientul sa inregistreze si sa realizeze efectele preconizate, nu se pot obtine rezultate concludente.

 

Influientarea inconstientului

Tehnica de a influenta subconstientul nu este complicata. Actionati mental in asemenea maniera incat subconstientul dvs. sa receptioneze si sa accepte cererea mintii obiective. Servindu-va de subconstient, nu veti intampina nici o rezistenta si nu va fi nevoie de nici un efort. Nu vointa dvs. va actiona, ci imaginatia. Imaginatia poate fi condusa. Ori de cate ori exista o lupta intre vointa si imaginatie, imaginatia invinge, fara nici o exceptie, iar cand imaginatia si vointa ajung la un acord, sa se inteleaga, efectul obtinut nu este dat de suma, ci de produsul lor.

 

Subconstientul reprezinta partea esentiala a mintii, el singur cuprinzand 9/10 din psihicul nostrum. El este sediul memoriei, obiceiurilor, reflexelor, instinctelor, credintei, entuziasmului, limbajului, ticurilor, gesturilor, gusturilor, vocatiilor, pasiunilor, insusirilor, darurilor si aptitudinilor fiintei noastre. Prin urmare, el este partea cea mai importanta a vietii noastre interioare si a caracterului nostru. Trebuie neaparat sa facem educatia subconstientului, dar pentru a realiza acest lucru, trebuie sa ne folosim de constient.

 

Autosugestia

Este cel mai puternic mijloc de educare al subconstientului, un instrument pe care il avem in noi de la nastere si cu care ne “jucam” inconstient toata viata, ca un copil cu jucaria lui. E cazul sa retinem insa ca este vorba de un instrument periculos, riscant, care ne poate rani sau chiar ucide, daca umblam imprudent cu el, ori, dimpotriva, ne poate salva, daca stim sa-l intrebuintam in chip constient. Autosugestiei i se potriveste perfect afirmatia lui Esop facuta in legatura cu limba: “este cel mai bun si, in acelasi timp, cel mai rau lucru din lume.”

 

Autosugestia consta in a trece in subconstient ceea ce a fost hotarat de constient, cu ajutorul unei sugestii. Ea se realizeaza sub trei forme consecutive sau concomitente: imaginea, formula si actul. Pentru a va antrena trebuie sa va serviti de imagini si de cuvinte si sa faceti eforturi constiente pentru ca subconstientul sa-si insuseasca ideile respective si sa le realizeze, in mod progesiv. Autosugestia poate fi utilizata in mod general sau, in special, ca procedura auxiliara a terapiilor naturiste.

 

Parte din Mintea universala

In aceeasi masura in care nu se poate spune ca eu utilizez aerul sau apa mea sit u utilizezi aerul si apa ta, deoarece aerul si apa sunt unice, tot asa este gresit a se afirma ca eu gandesc cu mintea mea, care este diferita de mintea mea. Exista o singura Inteligenta Universala, exista o Minte Unica, iar ceea ce noi numim minte individuala reprezinta numai o infima particica din Mintea Universal ape care o folosim la un anumit timp

 

Ea pastreaza aceeasi calitate creatoare, diferenta nefiind de esenta, ci numai de grad. Sa avem incredere in aceasta minte, s-o intelegem la adevarata ei valoare si sa o utilizam in mod pozitiv, in special in domeniul sanatatii cu predilectie in timpul tratamentelor sau autotratamentelor naturiste.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *