Sex

Autocontrolul in viata sexuala

Daca in vederea atingerii scopului urmarit – prelungirea actului sexual prin controlul ejacularii – barbatul ar trebui sa faca un permanent efort de concentrare, sa fie preocupat pana la obsesie de “sarcina” pe care si-a asumat-o, atunci actul sexual nu ar mai prezenta pentru el nici o satisfactie.

 

 

Totul este ca in aplicarea preceptelor Tao ale iubirii – incepand cu tehnica miscarii, continuand cu pozitiile cele mai adecvate fiecarui cuplu si incheind cu metodele de inhibare a ejacularii – atitudinea barbatului sa fie comandata de reflexe bine ancorate in subconstientul sau, sa constituie rezultatul unei educatii care sa asigure o cat mai buna stapanire de sine, nu numai in timpul actului sexual, dar si in viata obisnuita.

 

 

Subconstient si constient. Subconstientul reprezinta majoritatea in ansamblul activitatii psihice a omului: el este “sediul” memoriei, instinctelor, obiceiurilor si ticurilor, reflexelor, vocatiei, sentimentelor, pasiunilor, aptitudinilor etc. El este un domeniu extrem de important al trairii noastre interioarte, componenta determinanta a caracterului fiecaruia dintre noi. Cealalata parte a activitatii noastre psihice, constientul, cuprinde capacitatea de gandire si de concentrare, rationamentul, logica si vointa.

 

 

In multe situatii din viata unui om apare un conflict intre constient si inconstient, o lupta inegala in care pasiunile, sentimentele, instinctele o iau inaintea ratiunii logice, vointei. Sunt destul de rare situatiile in care o singura vointa de fier a infrant porniri ale subconstientului.

 

 

Autosugestia. Pentru a obtine o buna stapanire de sine, un autocontrol al reflexelor, trebuie actionat asupra subconstientului prin educare cu ajutorul autosugestiei. Aceasta procedura de vindecare a psihiatriei trebuie aplicata in mod gradat  si indreptata asupra unor aspecte ale caracterului / comportamentului despre care persoana in cauza stie ca are deficiente si simte ca ar putea actiona asupra lor. Aplicata cu insistenta, rabdare si perseverenta autosugestia constituie o metoda excelenta, verificata, care permite constientului (vointa, logica, ratiunea) sa patrunda in subconstient si sa-i corecteze anumite defecte, sa-i sugereze / accentueze unele calitati. Stapanirea de sine este una dintre acestea.

 

 

Stapanirea de sine sau “calmul englezesc” este o trasatura de caracter transmisa atavic de zeci de generatii, dar si cultivata printr-o educatie sustinuta, uneori aspra si dura, ce incepe din frageda copilarie si se intinde pe toata durata vietii. Capacitatea de autocontrol nu este asa de raspandita, dar poate fi dobandita si apoi dezvoltata pe calea autosugestiei, tot asa cum timidul va ajunge sa vorbeasca nonsalant in public sau irascibilul sa se poarte cu blandete.

 

 

Perseverenta, rabdare, intransigenta. Autosugestia este un proces dictat de ratiune pe baza unei gandiri logice (altii au reusit, deci si eu trebuie sa reusesc!) si se desfasoara sub imperiul vointei. Cu alte cuvinte, toate componentele starii constiente a psihicului uman. Cu toate acestea, mica fraza de tipul “Pot foarte bine vorbi in public” sau “Sunt un om calm si rabdator” se rosteste aproape mecanic in gandul fiecarui “pacient” care se supune autosugestiei. Si asta cat mai des posibil.

 

 

Educarea stapanirii de sine se poate face in toate imprejurarile vietii, ca de exemplu:

 

 

 

–    abtinerea de la excese alimentare sau de la consumarea unor alimente care va plac mult;
–    adoptarea unei masticari rationale, lente, de insalivare a mancarii, in timpul meselor; aceasta va ajuta si ca antrenament a autocontrolului si ca sa va protejati stomacul;
–    intampinarea cu calm, daca nu cu indiferenta a avatarurilor vietii zilnice – micile/marile necazuri inevitabile in care trebuie sa invatam sa reactionam corect, si anume: de la constatarea ca faptul este implinit si de la certitudinea ca orice atitudine violenta nu-l anuleaza.

 

 

Indepartati gandul vagabond/fantasmele ce apar in situatiile critce. Ele sunt lipsite de continut – adevarati paraziti ai ratiunii. Alternati preocuparea pentru solutionarea acelor probleme grele ce va framanta cu fixarea atentiei asupra unor subiecte care va pasioneaza sau va atrag in perioadele de liniste sufleteasca. Cititi, de pilda, o carte vesela, optimisa: o veti parcurge masinal la inceput, dar apoi, incetul cu incetul cursul gandurilor se va ameliora simtitor. Calmul se va instala in suflet.

 

 

Stapanirea de sine si sexul. Stapanirea de sine este cheia succesului si in viata sexuala. Ea da posibilitate ca reflexele specifice sa se poata desfasura in conformitate cu vointa de a ajunge la armonia deplina cu partenerul/partenera.

 

 

Caci, desigur, in anumite situatii, stapanirea de sine poate fi elementul decesiv in realizarea unui act sexual reusit. Sa dam un exemplu edificator, acela al unui cuplu in care barbatul poate prelungi un timp suficient de indelungat actul sexual pentru a-si satisface pe deplin partenera, dar este deosebit de sensibil la reactiile “sonore” ale acesteia (gemete, scancete, tipete, cuvinte / expresii obscene, indemnuri etc.), intr-atat incat risca o ejaculare rapida. Este evident in interesul femeii in cauza sa se stapaneasca pe o anumita durata a actului sexual, avand posibilitatea sa se dezlantuie cand este cu adevarat si complet satisfacuta.

 

 

Dar autocontrolul in viata sexuala se grefeaza cu mari dificultati la persoanele care in restul atitudinilor si activitatilor nu manifesta stapanire de sine si se lasa in voia instinctelor.

 

 

Deci secretul vietii sexuale reusite, al perfectei armonii a cuplului, rezida in inbinarea intima a dragostei ce trebuie sa uneasca pe cei doi parteneri, a cunoasterii si practicarii preceptelor si tehnicilor Tao cu deplina incredere in posibilitatile proprii prin capacitatea de autocontrol.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *