Sex

Sexul de calitate

Dupa ce ati gasit partenerul potrivit, toate relatiile dvs. pot evolua, inclusiv cea sexuala. Daca reusiti sa aveti o viata sexuala buna, atunci relatia dvs. in intregul ei va fi si mai buna. Nu puteti spune cu adevarat daca cineva este un  bun(a) amant(a) sau nu pana nu intretineti raporturi sexuale cu el/ea. Faptul ca danseaza bine sau ca devoreaza mancarea nu sunt indicii ca persoanele respective sunt bune la pat.

 

Uneori, este normal ca primul act sexual intre partenerii de cuplu sa nu fie prea reusit, asa ca perseverati in continuare si nu dezamagiti. Daca va simtiti in continuare atras de partenerul (a) dvs. acordati timp suficient italnirilor amoroase. Este posibil sa fie necesare cateva partide de sex pentru a afla daca sunteti cu adevarat compatibil din punct de vedere sexual su nu. Copatibilitatea sexuala este o combinatie intre atractia fizica fulgeratoare si compromis.

 

Satisfactia sexuala

 

Exista pareri diferite in ceea ce priveste satisfactia intr-o relatie sexuala. Pentru najoritatea oamenilor, sexul de calitate are un element de erotism senzual si este initiat adesea pentru satisfacerea dorintei trupesti sau eliberarea tensiunii sexuale intre doi oameni. Pe masura ce acestia devin din ce in ce mai excitati si incep sa aiba contact intim, se stimuleaza reciproc si mai mul. Apoi trec la un preludiu mai intens, pentru ca ambii parteneri sa se simta suficient de excitati pentru efectuarea actului in sine.

 

Este posibil ca amandoi sa aiba o anumita experienta in a stapani arta tehnicilor sexuale finalizate prin orgasmele lor. Alteori, nu; unii pot sa aiba o anumita experienta, altii mai putin sau de loc. In acelasi timp este probabil ca ei sa atinga si o anumita culme emotionala, cand se simt indragostiti de actele sexuale pe care le desfasoara. Uneori, momentul respectiv, inseamna ca esti si indragostit de persoana cu care intreti raporturi sexuale.

 

Pe parcursul actului sexual, partenerii vor simti intensitatea si eliberarea sexuala; ei vor fi absorbiti de actul pe care-l desfasoara, fara a se ingrijora, fara a pune intrebari, fara a proiecta ceva in minte, fara a face analize – intretinand natural si instinctual relatii sexuale. Dupa o partida buna de sex, resimtiti frecvent senzatiile de relaxare, siguranta, satisfactie, beatitudine, implinire si iubire.

 

Atitudine pozitiva fata de sex

 

Singura cale de afla daca persoana de care sunteti atras va fi buna la pat este sa intretineti raporturi sexuale propriu-zise cu aceasta. Totusi exista cateva lucruri pe care le puteti observa pentru a determina daca persoana are o atitudine pozitiva la sex, si, in consecinta, daca poate fi un / o iubit(a) bun(a). Fiti atent la cineva care:

 

–    Se simte bine in corpul lui(ai).
–    Vorbeste agreabil, natural si deschis despre sex, dar nu grosolan.
–    Are simtul umorului si al aventurii in necunoscut.
–    Utilizeaza corect masurile preventive de contraceptie sau prezervativele.

 

Verificarea compatibilitatii sexuale

 

Sentimentul de a fi atras din punct de vedere sexual de o alta persoana este magic si unic. Uneori este suficient sa priviti o persoana in ochi ca sa va dati seama pe loc ca doriti sa intretineti raporturi sexuale. Astfel, puteti incepe demersul apropierii de cineva de care sunteti atras si care este atras de dvs.

 

Uneori, dupa ce va cunoasteti mai bine si din punct sexual, descoperiti ca el este sado-masochist, fapt ce vi se pare respingator, sau ca tipul respectiv ar dori sa aiba mai multi parteneri, fapt cu care nu sunteti de acord. Deci, gasirea unui partener de sex este legata de gasirea cuiva de care sa va simtiti atras sau care are cam aceleasi interese / preferinte sexuale ca si dvs. Pentru a vedea daca sunteti compatibili din punct sexual, parteneri ar trebui sa-si puna reciproc (cu raspunsuri sincere de Da si NU) la cateva intrebari:

 

–    Sunteti amandoi atrasi unul de altul din punct de vedere sexual?
–    Va considerati sexy unul pe altul?
–    Doriti sa faceti de obicei la fel de mult sex?
–    Impartasiti aceleasi valori despre iubire, relatii de cuplu si sex?
–    Va plac amandurora aceleasi tipuri de comportamente sexuale?
–    Sunteti de acord in comun sa aplicati masuri contraceptive si sa folositi prezervative pentru a va proteja impotriva bolilor?
–    Va veti confesa deschis si sincer daca suferiti de boli cu transmitere sexuala?
–    Veti raspunde amandoi la nevoile si cerintele sexuale ale celuilalt?
–    Sunteti atrasi din punct de vedere fizic unul de altul?
–    Cand faceti dragoste, trupurile dvs. se simt bine?
–    Sunteti disponibili la noi experimente sexuale?
–    Aveti amandoi aceleasi pareri referitoare la monogamie, fidelitate si inselarea partenerului?…

 

Dupa ce inregistrati punctajul de DA sau NU la aceste intrebari puteti vorbi ulterior mai mult despre fiecare intrebare-subiect abordat. Analizand aceste raspunsuri si explicatiile ulterioare ale partenerului (ei) dvs. va veti da seama daca sunteti compatibil si din acest punct de vedere, cel sexual.

 

De asemenea, ar trebui sa discutati despre modalitati de a face sexul mai multumitor pentru dvs. din punct de vedere emotional si fizic. Adica sa acceptati a conlucra in cresterea compatibilitatii sexuale. Daca partenerul refuza sa vorbeasca despre sex, atunci acesta este un bun indiciu ca nu sunteti compatibil din punct de vedere sexual! Vorbind despre aceste lucruri inainte sa intretineti raporturi sexuale sau dupa, veti afla daca sunteti compatibili, iar, ulterior, partidele de sex vor fi mai bune.

 

Un partener bun pentru dvs. este cineva care are asteptari asemanatoare in ceea ce priveste iubirea, sexul si relatiile de cuplu. Sexul de calitate are loc cand partenerii se simt fiecare bine in pielea lui si unul cu altul, pot vorbi fara inhibitii despre sex, utilizeaza de comun acord masuri de protectie si au o atitudine pozitiva si innoitoare fata de sex.

 

.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *