In vizor

Fondatorul Rise Project: „Ne-au scazut donatiile cu 50% dupa investigatia despre Dan Barna. E mult, foarte mult”

Paul Radu, fondatorul Rise Project, a declarat intr-o dezbatere despre problemele jurnalismului din Romania, ca Rise Project a pierdut aproape jumatate dintre donatori dupa ce a publicat investigatia legata de Dan Barna. Investigatia a aparut cu scurt timp inainte de alegerile prezidentiale, potrivit aktual24.ro

„Modelul asta de crowfunding functioneaza pana in momentul in  care ajungi sa nemultumesti audienta. Si asta s-a intamplat dupa acea investigatie despre Dan Barna, ne-au scazut donatiile cu aproape 50%. Este mult, mult, foarte mult. Trebuie sa faci jurnalism de investigatie care sa corespunda nevoilor publicului, publicul are nevoia asta sa auda ce simte ca trebuie sa auda.

Daca prezentam informatia corect, cu orice risc, si in acelasi timp incercam sa prezentam publicului ‘astea sunt metodele prin  care am obtinut informatia, nu e manipiulare, e munca cinstita’, unii dintre oameni vor intelege asta. Unii dintre cei care si-au eliminat donatiile initial au refacut donatiile recurente”, a spus Paul Radu la dezbaterea „Credibilitatea si Discreditarea Presei”.

Cu aproximativ o luna inainte de alegerile prezidentiale, Rise Project a publicat o investigatie despre modul in care firmele lui Dan Barna au cheltuit fonduri europene. Articolul „Adevarul despre Dan Barna” a starnit reactii foarte puternice, jurnalistii de la Rise Project fiind suspectati ca au facut jocuri politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *