Rautacisme

Atâta ”s-a lucrat” la reabilitarea Turnului Pompierilor, că au reziliat contractul. Acum sunt trei firme noi care vor să ”finalizeze” contractul. Dar Boc stă bine la categoria facem, dregem, praf culegem!

După ce Emil Boc a decis, în luna septembrie, să rezilieze contractul de reabilitare al Turnului Pompierilor, făcut cu vechiul constructor, Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL (căruia i-a fost extrem de greu să înlocuiască o piramidă din sticlă cu un paralelipiped), municipalitatea a scos, o lună mai târziu, la licitație finalizarea lucrărilor. Cică lucrările erau realizate în proporție de 70%, conform caietului de sarcini.

Azi aflăm că trei firme și subcontractanții lor au depus oferte în cadrul licitației de finalizare a lucrărilor de la Turnul Pompierilor:

  • Mădbeton (leader), General Construct SRL (terț) și subcontractanții Fire Stopping Engineering, M-B Lift SRL, Magnum Therm, Building Technology Group R;
  • Euras (leader), Sesam Protect SRL, Addconcept, Valcris Ascensoare Comerț – subcontractanți;
  • Decorint (leader), Valcris Ascensoare Comerț, Timbermatrix, Skyline Engineering – subcontractanți.

CE ÎNSEAMNĂ ASTA PENTRU NOI, CLUJENII PLĂTITORI DE TAXE ȘI IMPOZITE?

  • Că pentru realizarea ”restului” de 30% vom mai scoate de la buget 4,2 milioane de lei. Vreo 900.000 de euro, că așa suntem noi, generoși cu banii noștri pe care-i dăm cu drag oricui ne țepuiește, numai să-și poată respecta Miluț-al-Nost’ promisiunile și să rămână cu imaginea de gospodar neștirbită.
  • Și că vom mai aștepta în praf și mizerie încă OPT luni, cât este dat termenul de realizare al finaliizării restului de 30% de reabilitat la Turn.

DAR STAȚI SĂ VĂ SPUNEM ȘI CE ÎNSEAMNĂ, DE FAPT, FINALIZAREA A 30% DIN REABILITAREA APROAPE TERMINATĂ A TURNULUI POMPIERILOR:

O etapă UNU în care se vor ”conserva” ”în regim de urgență” (hahahaha, urgență în funăria lui Boc?) lucrările de până acum (cele realizate 70%). Adică: ”finalizarea sudurilor structurii metalice care formează extensia turnului, montarea șarpantei și învelitorii, grunduirea și termospumarea confecției metalice exterioare, precum și montarea unor prelate perimetrale confecției metalice pentru protejarea de intemperii a lucrărilor efectuate la interiorul clădirii”. Cică ”aceste lucrări vor fi executate premergător perioadei de timp friguros”. Adică sperăm că va fi cald și până se decide Emil Boc care preț e cel mai mic dintre prețurile celor trei ofertanți. Și nu suntem decât la sfârșitul primei decade a lunii noiembrie…

Și, bineînțeles, o etapă DOI care va cuprinde ”totalitatea lucrărilor de finalizare a restaurării turnului”. Adică celelalte 30% lucrări rămase nefinalizate conform caietului de sarcini.

Adică noi, care asistăm la reabilitarea Turnului Pompierilor, încă de acum nici nu mai știm câte mandate de-ale lui Boc, trebuie să-l credem că până la Gerul Bobotezii va reuși să conserve lucrările realizate până acum și undeva prin mai-iunie-iulie-august, la anul, să și se termine cu restul șantierului.

Cam ca drumul din Lomb către ”Buftea de Cluj” (1,6 kilometri), care ne finalizează milioane de euro din buzunare, fără a se mai finaliza și el – cam de prin 2015!

Cred că putem să începem să-i prohodim Turnului: ”Veșnica lui reabilitare”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *