Politica

Alianța PNL-PSD, cu sprijin de la Cluj: „Acuma discutăm de interesul național…”

Alianța PNL-PSD este susținută de peneliști în virtutea „interesului național”, potrivit liderului PNL Cluj-Napoca Dan Tarcea. Practic, pentru a deveni operațională, „monstruoasa coaliție” face trimitere la UNPR-ul lui Gabriel Oprea în care așa-zisul interes național devenise o simplă vorbă de duh. 

Potrivit liderului PNL Cluj-Napoca, chiar dacă prima opțiune pentru formarea unei coaliții a fost reprezentată de USR, consultările nu s-au concretizat într-un demers politic de viitor întrucât USR ar fi impus „condiții inacceptabile”

Probabil, USR-iștii ar fi propus reforme, dar….

„În primul rând, aș vrea să pornim de la început. 

Prima noastră opțiune a fost să facem o alianță cu USR și UDMR.

Acesta a fost primul mandat pe care l-au avut și care a fost votat în BEx pentru a încerca să creăm o majoritate”, a susținut viceprimarul Dan Ștefan Tarcea, președintele PNL Cluj-Napoca, în cadrul unei intervenții Via Cluj online.

USR și „condițiile inacceptabile”

„Din păcate, acest lucru nu s-a putut face, pentru că USR nu a dorit acest lucru sau, mă rog, au pus niște condiții care au fost inacceptabile.

Din păcate, avem de optat între următoarele situații: o criză guvernamentală, care este clară. Avem o criză sanitară – mor 400-500 de oameni pe zi, din păcate. Și, avem o criză energetică, care este la nivel european, și aici trebuie să vedem ce măsuri trebuie să luăm. 

România are nevoie, evident, în regim de urgență, de un guvern. Cred că pentru oameni este important ca România să fie bine guvernată”, a fost explicația liderului penelist Dan Tarcea. 

Întrebat în privința trădării electoratului de dreapta, care nu se regăsește în coaliția penelisto-pesedistă, Tarcea a declarat:

„Acuma discutăm de interesul național!

Interesul național este că trebuie să găsim soluții. Ori în condițiile în care nu poți să găsești soluții cu USR și nu poți să faci o majoritate (…). Am văzut unde a dus această majoritate fragilă.

Sigur, aș vrea să clarific. Interesul și, vă spun foarte clar, doctrinar, suntem mai aproape de USR”, a precizat Tarcea, însă modelul german urmează să fie aplicat și în România. 

„Pe de altă parte, aș vrea să spun că, în Germania, de 16 ani, acolo socialiștii cu liberalii merg împreună de 16 ani și discutăm, totuși, de Germania, o țară care este unde este”, a declarat Tarcea, oferind, în opinia sa, argumentul suprem. 

Dar peneliștii sunt pregătiți să traseze „linii roșii” în colaborarea cu social democrații.

„Evident, sunt niște linii roșii, până la care… nu vom accepta niciodată, în ceea ce privește justiția sau în ceea ce privește intervenția în acest capitol de justiție. 

Evident că vor fi trasate niște linii roșii”, a dat asigurări președintele PNL Cluj-Napoca Dan Ștefan Tarcea. 

„Interesul național” al lui Gabriel Oprea este readus la viață cu sprijinul peneliștilor clujeni, susținători de bază ai #echipeicâștigătoare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *