Din oras

Astazi e Ziua Dorului. Voua de ce va este dor?

“Oricât de multe am avea, tot ne lipsește ceva. Sau cineva. În fiecare zi. Dorul de cineva te face să-ți amintești doar lucrurile cu adevărat importante. Dar mai mult decât orice, dorul te împinge să faci gesturi frumoase”, sta scris pe pagina de Facebook a Zilei Internationale a Dorului, zi care se sarbatoreste pentru prima oara astazi. Initiativa apartine Orasului Minunilor, o miscare sociala initiata anul trecut de trupa VUNK si se adreseaza tuturor celor carora le este dor. De un loc, de un sentiment, de o persoana, de o situatie, de orice.

Ziar de Cluj a intrebat cateva dintre personalitatile Clujului despre dorul lor cel mai mare. Raspunsurile au vizat familia, experiente placute sau amintiri dragi din copilarie.

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost una dintre persoanele carora ziarul nostru i-a pus intrebarea: de ce va este dor?

Mi-e dor de vremurile cand aveam fetitele mici”, ne-a spus Emil Boc.

Aurelia Cristea, fost ministru al Dialogului Social, are un dor legat de copilarie.

Stiti de ce mi-e dor cel mai tare? De malul Crisului, de la mine de acasa de la Bucea. N-am mai fost chiar de mult, am fost doar la mama, dar n-am fost sa stau pe malul Crisului, sa fac baie”, a spus Cristea.

Sociologului Vasile Dancu ii este dor de o viata mai putin agitata.

Mi-e dor de o perioada in care puteam citi cat voiam si nu ma incurca telefonul mobil si nici nu aveam altceva de facut. Citeam literatura, versuri siorice voiam. Mi-e dor si de vremea cand aveam timp sa joc fotbal cel putin de doua ori pe saptamana, sa merg la bere cu baietii fara nicio restrictie„, a spus Dancu.

Razvan Rotta, realizatorul celebrelor fotografii de la Revolutie, actionar Compexit Trading, le duce dorul parintilor.

Sursa: gazetadecluj.ro

“Frumoasa intrebare. Oare de ce mi-ar putea fi dor? De tinerete nu, ca asta dauneaza. Mi-este dor de parintii mei, de multe ori. S-au stins de foarte multa vreme si sunt multe bucurii pe care nu am apucat sa le impartasesc cu ei si multe lucruri pe care nu am reusit sa le aflu de la ei”, a spus Rotta.

Szabolcs Guttmann, presedintele Ordinului Arhitectilor din Transilvania duce dorul unui Cluj cu monumente puse in valoare.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Am un singur dor, sa vad monumentele mai in regula, mai accesibile si mai publice. Asta ar fi un dor pentru mine la Cluj. Mai ales ca acum lucram in cadrul Capitalei Tineretului la un proiect de vizitare a centrului istoric si tot ocolim masini”, a aratat Guttmann.

Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF, are un dor exotic.

Mi-e dor de Thailanda. Am fost anul trecut in noiembrie. E o tara fabuloasa, vacanta perfecta si ideala, iar bucataria thai e de neegalat”, a spus Giurgiu.

Ioan Aurel Pop,rectorul UBB, remarca unicitatea cuvantului “dor”, care de astazi are o sarbatoare internationala.

Cuvantul dor este tipic romanesc, nu exista in alte limbi. Mi-e dor de o Romanie dreapta si buna ca-n povestile bunicilor”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *