In vizor

Vaccinare din mașină, fără programare, la centrul drive-thru ce va fi deschis săptămâna viitoare

Cluj-Napoca va avea primul centru de vaccinare de tip drive-thru unde accesul se va face fără programare, iar doritorii vor primi vaccinul fără a părăsi mașina personală. 

Directorul DSP Cluj Mihai Moisescu a explicat că centrul drive-thru va funcționa la fel ca și un centru de vaccinare clasic, doar că accesul se va face exclusiv cu mașina. 

„Va funcționa ca orice centru de vaccinare, doar că deplasarea se va face cu autovehiculul personal în care pot să fie două sau patru persoane. Se va intra pe zona marcată pentru a ajunge la zona de triaj. Acolo se vor preda chestionarele care ar fi bine să fie descărcate și completate în prealabil, după care vor intra în zona de vaccinare. Se va vaccina atât pe partea stângă a mașinii cât și pe cea dreaptă. Se vor scoate brațele pe geam, se administrează vaccinul după care se vor duce în zona de așteptare și supraveghere unde vor aștepta 15 minute. Va fi un container care va asigura asistența medicală de urgență. Este un centru doar pentru cei cu mașina, nu se poate să ne deplasăm pe jos. Nu este necesară programarea. Este ca un drive thru pentru mâncare”, a declarat Moisescu la EBS Radio. 

Vaccinul folosit va fi Pfizer, dar Moisescu a precizat că el și-ar fi dorit să fie folosit un vaccin din care se administrează o singură doză pentru ca centrul să fie mai eficient, iar persoanele vaccinate să fie cât mai multe. Singurul vaccin de acest fel disponibil în România este Johnson&Johnson.

Acest centru este dedicat în special persoanelor ocupate, dar care își doresc să se vaccineze, iar autoritățile locale speră ca acest centru de tip drive-thru să crească gradul de vaccinare pentru a ajunge cât mai repede la o imunizare colectivă. 

Pentru vaccinarea la acest centru nu este nevoie de programare, dar este recomandat ca înainte să vă prezentați la centru să vă descărcați documentele necesare vaccinării pentru a merge mai repede procesul de vaccinare și a se evita aglomerarea. Documentele pot fi descărcate de AICI

Centrul va deveni funcțional luni la ora 13, și va fi deschis de la 8 la 20, 7 zile din 7.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *