Vocea ta

Așa arată strada din fața Liceului de Informatică unde părinții „doar opresc pentru a lăsa copiii”

Ziar de Cluj a semnalat nemulțumirea unor părinți care susțin că Poliția Locală le-a interzis să mai staționeze în fața Liceului de Informatică situat pe strada Zorilor, fără a avea însă alte alternative. Acțiunea Poliției Locale a venit însă în urma plângerilor venite de la cetățenii nemulțumiți că părinții blochează strada.

Citește și:

Părinții elevilor Liceului de Informatică susțin că polițiștii locali comit un abuz: ”Am fost alungat, pozat și amenințat cu amendarea”

Una dintre persoanele care este deranjată de mașinile părinților lăsate inclusiv pe trotuare și trecere pentru pietoni ne-a contactat pentru a ne arăta modul total haotic în care sunt parcate mașinile, și care ne-a asigurat că există locuri de parcare în proximitate, doar că părinții sunt obișnuiți să meargă până la ușă cu mașina.

„Copiii au nevoie de un spațiu sigur când se deplasează în jurul școlii, nu de mașini parcate neregulamentar chiar și pe trotuar sau pe trecerea de pietoni. În acest caz vreau să vă asigur că există foarte multe locuri de parcare disponibile la o distanță decentă de mers pe jos de maxim 5 minute. Acești șoferi trebuie educați, descurajați să facă asemenea lucruri; există alternative, trebuie doar să facă puțină mișcare. Strada pe care se află școala să fie pietonală, autobuze pentru copii, cu circuit închis, rastele pentru biciclete, piste de biciclete și trotuare generoase în imediată apropiere a școlilor – acestea sunt soluțiile și pentru acest oraș; nu trebuie inventat nimic nou, trebuie doar să îi încurajați, atât pe cei din administrația locală, cât și pe cetățeni, să se uite la ce măsuri au luat vecinii noștri vestici in cazuri similare”, este mesajul transmis de un alt părinte.

În poze se vede foarte clar că circulația mașinilor și a pietonilor este total dată peste cap de mașinile parcate neregulamentar. În acest caz, nemulțumirea părinților la adresa polițiștilor locali este neîntemeiată. Nu poți să lași mașina chiar în ușa școlii sau pe trecerea pentru pietoni, asta deja, nu mai e doar o scurtă oprire până urcă sau coboară copilul.