Din oras

Așa arată două STRĂZI din Clujul de 5 stele după TREI ani de PROMISIUNI ale primarului Boc: pline de GROPI, NOROI și PRAF

Scris de 793

Cinci ani au așteptat clujenii care locuiesc pe străzile Depoului și Badea Cârțan să fie preluate străzile de către Primărie, acestea aflându-se în proprietatea Ministerului Transporturilor. Minunea s-a întâmplat în 2017, iar locuitorii celor două străzi au început să spere că după ani de zile în care s-au împotmolit în noroi și au inhalat praf vor putea circula în condiții normale.  

”Am semnat protocolul de predare – primire a străzilor Depoului și Badea Cârțan de la Ministerul Transporturilor. Utilajele de la drumuri vor interveni cu lucrări de întreținere, iar apoi va fi promovat un proiect integrat de investiții în vederea modernizării complete a acestor străzi. 
Până în prezent Primăria nu a putut interveni cu lucrări de întreținere și modernizare, întrucât străzile erau în proprietatea Ministerului Transporturilor”, declara în 2017 primarul Emil Boc.  

Trei ani mai târziu, străzile se află în aceeași stare, pline de gropi, praf și noroi. În trei ani nu s-a reușit finalizarea documentațiilor pentru a demara lucrările de modernizare a acestor străzi.  

Promisiunea publica a domnului Primar Emil Boc din data de 11.03.17 cu privire la asfaltarea strazilor Badea Cartan si Depoului nu a fost indeplinita dupa 3 ani, strazile respective sunt tot intr-o stare deplorabila. Cu regret va anunt ca o sa incetez sa mai platesc taxe si impozite catre Primaria Cluj-Napoca pana cand aceasta problema nu va fi remediata.  

As dori sa stiu daca exista un proiect pentru asfaltarea strazii Badea Cartan? Domnul primar spunea in mai 2017, ca urmeaza sa se intocmeasca un proiect pentru asfaltarea strazii deoarece aceasta a intrat ( in anul 2017) in patrimoniul primariei. 

Str Depoului si str Badea Cartan. Strazi Europene in Orasul de 5 stele. Felicitari Primaria Cluj-Napoca! De 5 ani o tot carpesc si arunca pietris. Dupa ploaie se formeaza bine meritatele gropi.Lasa ca vin alegerile si avem si noi grija sa ii votam. 

Frustrarea clujenilor care locuiesc pe aceste străzi este pe deplin întemeiată, mai ales că în 2018  viceprimarul Dan Tarcea anunța că proiectul de modernizare a celor două străzi se află la faza autorizației de construire. Au trecut doi ani și clujenii încă așteaptă ca această autorizație să fie obținută iar lucrările să fie demarate.  

”Dupa lupte seculare care au durat mai bine de cinci ani, am reușit să preluăm aceste două străzi de la Ministerul Transporturilor. Această preluare a fost la sfârșitul anului, iar de atunci am început procesul de cadastrare a acestor două străzi. În paralel am făcut demersurile pentru obținerea autorizației de construire. Astăzi suntem în faza de obținere a autorizației de construire pentru modernizarea acestor străzi, pornind de la iluminatul public și terminând cu canalizarea pluvială și trama stradală”, a declarat Tarcea în 2018.

În urmă cu câteva zile consilierii locali au votat modernizarea mai multor străzi, printre care regăsim și strada Depoului. În ceea ce pivește strada Badea Cârțan se pare că locuitorii mai au de așteptat.  

”A treia stradă pe care se vor face lucrări, strada Depoului, presupune modernizarea unei suprafețe de 1.585 metri pătrați de carosabil, 409 mp de trotuare și 71 mp de spațiu verde, lungimea totală pe care se va interveni fiind de 262 de metri liniari. Investiția va costa 1,498.841 de lei, iar durata de realizare este de 5 luni”, potrivit unui proiect de hotărâre.  

Nu este prima dată când clujenii care locuiesc în zonele aflate la periferia orașului reclamă faptul că sunt tratați ca niște locuitori de mâna a doua și că municipalitatea le ia taxele și impozitele și apoi uită de nevoile lor. Primarul Boc preferă să se concentreze pe zonele mai vizibile ale orașului, mai intens circulate care îl pot ajuta să câștige capital de imagine suplimentar și probabil să obțină mai multe voturi.  

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Am auzit că e finalizat Podul Porțelanului. Însuși El, Primarul, a contribuit la lucrări
 • Acum 7 hours Politica
  USR, despre o ordonanță emisă de Guvern, „noaptea, ca hoții”, chiar înaintea mini-vacanței de 1 Decembrie: PSD-PNL a introdus taxa pe soare. Cerem stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței
 • Acum 9 hours In vizor
  Arogantul Culiță Sterp a omorât un om în 2016. Cu tupeu, a încercat o tentativă de mușamalizare de tipul ”Hai să ne înțelegem”. Acum, dacă autoritățile își fac datoria, riscă ani grei de pușcărie
 • Acum 1 day Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 1 day In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 1 day In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 1 day General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE