Din oras

Admiterea la UMF Cluj va avea loc în varianta clasică în săli de curs de la alte universități sau în sălile de conferințe ale unor hoteluri

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca va avea loc în varianta clasică, prin probă scrisă, în 25-26 iulie 2020. Universitatea va asigura cele mai bune condiții tinerilor care doresc să studieze în cadrul facultăților de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie şi a investit în închirierea unor spații suplimentare pentru ca examenul să se desfășoare în siguranță.

Numărul tinerilor interesați de profesia de medic, farmacist, medic stomatolog, tehnician dentar, radiolog, kinetoterapeut, nutriționist sau asistent medical este tot mai mare în fiecare an. Creşte și exigența examenului de admitere, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” are acreditări internaționale ale calității serviciilor educaționale, de asemenea, diplomele absolvenților sunt recunoscute în toată lumea.

“Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat și cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie din țară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătății și dorim să le oferim cele mai bune condiții, atât la examenul de admitere, cât și pe parcursul anilor de studiu.” a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

 

Ținând cont de situația impusă de epidemia de SARS-CoV-2, conducerea universității a luat decizia de a organiza sesiunea de admitere la nivel de licență, pentru anul universitar 2020-2021, în mai multe spaţii, astfel încât să se poată asigura condițiile optime pentru desfășurarea unei evaluări în siguranță a celor implicați în acest proces.

Pentru a se putea păstra distanța necesară între candidați (avem în vedere aproximativ 2000 de înscrişi), examenul de admitere pentru cele trei facultăți din cadrul universității, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, se va desfășura atât în amfiteatrele universității, cât și în alte spații care vor fi închiriate pentru acest scop. UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a ales să închirieze săli de examinare la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și la Sala Sporturilor “Horia Demian”. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

Candidații vor avea acces la toate materialele de protecție necesare: măști, mănuși, dezinfectant, iar distanța din aceștia va fi de minimum doi metri. În plus, tinerilor care vor avea nevoie de cazare pe perioada admiterii li se vor pune la dispoziție căminele universității, care vor fi igienizate și dezinfectate.

Pentru candidații străini interesați să studieze medicina la noi în țară, conducerea universității a decis ca înscrierea și evaluarea acestora să se desfășoare exclusiv online. Astfel, viitorii studenți internaționali vor putea veni la Cluj-Napoca doar la toamnă, la începutul anului universitar.

Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire pe o platformă online și la o simulare a examenului de admitere, în același sistem. Rezultatele obținute la simulare au fost foarte bune, semn că și în acest an, universitatea a atras tineri bine pregătiți, care vor face față cu brio exigențelor impuse de un astfel de domeniu de studiu.

Examenul de admitere pentru ciclul de licență, anul universitar 2020-2021, va avea loc în zilele de 25 și 26 iulie 2020. În 25 iulie va avea loc proba pentru specializările farmacie, asistență medicală generală, radiologie și imagistică, balneofizio-kinetoterapie şi recuperare, tehnică dentară și nutriție și dietetică. Duminică 26 iulie vor susține examenul de admitere candidații pentru programele de studiu medicină și medicină dentară.

Toate detaliile privind organizarea examenului de admitere vor fi disponibile în Ghidul Admiterii, care va fi publicat pe site-ul universității www.umfcluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *